AVEREA FOSTULUI DIRECTOR al POȘTEI ROMÂNE, candidat PDL în Prahova
Fostul director al Poștei Române Dumitru Daniel Neagoe, candidat PDL într-un colegiu de deputat în județul Prahova, are o casă la Breaza, un credit de 50.000 de lei, nu deține valori, iar în prezent este administratorul unei firme de comerț alimente, băuturi și țigări.
Fostul director al Poștei Române Dumitru Daniel Neagoe candidează pentru un mandat de deputat sub sigla ARD într-un colegiu uninominal din Prahova.
Declarația de avere depusă de Neagoe odată cu dosarul de candidatură arată că fostul director al Poștei Române, care în prezent este consilier județean și administratorul unui SRL, deține, din anul 1994, o casă de locuit de 200 de metri pătrați cu terenul aferent de 181 metri pătrați, în orașul Breza din județul Prahova.
Dumitru Daniel Neagoe nu deține bunuri mobile, bijuterii sau obiecte de artă, nu are active financiare, nici investiții, în schimb are un credit de 50.000 de lei contractat în anul 2007 și scadent în anul 2017.
Anul trecut, Neagoe a încasat 62.705 lei salariu de la Poșta Română, potrivit declarației sale de avere.
În prezent Dumitru Daniel Neagoe este administrator al SC Andin SRL, firmă înmatriculată în Breaza, care are doar câțiva salariați și se ocupă cu comerțul cu amănuntul de produse alimentare, băuturi și țigări.
Dumitru Daniel Neagoe a preluat conducerea Companiei Naționale Poșta Română la mijlocul anului 2010, fiind înlocuit din funcție în luna mai a acestui an.
Ministrul Comunicațiilor, Dan Nica, declara, după înlocuirea din funcție a lui Neagoe, că în ultimii ani a existat „o acțiune de devalizare” a Poștei Române, „situație fără precedent”, care a pus în pericol o instituție strategică a statului român și siguranța financiară a 36.000 de angajați și a familiilor acestora.
El spunea că Poșta are o datorie la bugetul de stat reeșalonată de aproximativ 110 milioane de lei, la care se adaugă amenda Consiliului Concurenței, de peste 100 de milioane de lei.
Raportul Corpului de control al primului-ministru la Poșta Română, finalizat în luna iunie, arată că în anii 2009, 2010 și 2011 conducerea Poștei, respectiv Consiliul de Administrație și conducerea operativă, a pus în executare bugetele de venituri și cheltuieli cu încălcarea hotărârilor Adunării Generale a Acționarilor, prin care aceste bugete au fost aprobate, și prin încălcarea dispozițiilor imperative ale actelor normative (hotărâri de guvern) care au aprobat respectivele bugete.
„Modul în care a acționat conducerea Poștei Române a determinat înregistrarea de către companie a unor pierderi în sumă totală cumulată de 485.512.396 lei, sumă care rezultă din cumularea pierderilor anuale înregistrate în perioada 2009-2011”, potrivit raportului de control.
La capitolul concluzii, raportul conține ideea că au fost constatate mai multe „fapte posibile de natură penală care s-ar asocia cu infracțiunea de abuz în serviciu contra intereselor publice, în formă calificată”.