AVERTISMENT. Există riscul unei reveniri „mortale” a pandemiei, spune șeful OMS

Publicat: 10 04. 2020, 21:26
Coronavirus | Un reflux al pandemiei, mai grav decât primul val

Anularea prematură a restricţiilor antiepidemice riscă să aibă efectul unei reveniri „mortale” a pandemiei de coronavirus, avertizează Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS), conform cotidianului Le Figaro.

„La fel ca toată lumea, OMS ar vrea să vadă ridicarea restricţiilor. În acelaşi timp, ridicarea restricţiilor prea devreme ar putea genera o resurgenţă mortală” a pandemiei, afirmă Tedros Adhanom Ghebreyesus, directorul general al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii.

„Un reflux al pandemiei ar putea fi la fel de letal precum propagarea, dacă nu este gestionat în mod adecvat”, subliniază directorul OMS, potrivit Mediafax. La nivel mondial se înregistrează în prezent 1.631.310 cazuri confirmate de infectare cu noul coronavirus şi 98.401 decese, potrivit bilanţului realizat de Universitatea Johns Hopkins (SUA)

PRAG DEPĂȘIT. Noul coronavirus a făcut peste 100.000 de morți la nivel mondial

Numărul deceselor provocate de noul coronavirus a ajuns vineri la 100.000, în timp ce numărul cazurilor de îmbolnăvire a trecut 1,6 milioane, potrivit unui bilanţ centralizat de Reuters.

Cifrele de vineri – 100.000 de decese din 1,6 milioane de cazuri – ar sugera o rată de deces de 6,25%, dar mulţi experţi consideră că rata reală este mai mică, având în vedere că multe cazuri uşoare şi asimptomatice nu sunt incluse în totalul îmbolnăvirilor.