Prima pagină » Știri » Avertismentul medicului Imbri: Cum să nu te îngrijorezi când constați că noi țopăim de pe un platou pe altul? În curând o să fim pe un platou de 2.000 dacă lucrurile merg în acest ritm

Avertismentul medicului Imbri: Cum să nu te îngrijorezi când constați că noi țopăim de pe un platou pe altul? În curând o să fim pe un platou de 2.000 dacă lucrurile merg în acest ritm

Avertismentul medicului Imbri: Cum să nu te îngrijorezi când constați că noi țopăim de pe un platou pe altul? În curând o să fim pe un platou de 2.000 dacă lucrurile merg în acest ritm

Managerul Institutului „Victor Babeș” din București, Emilian Imbri este îngrijorat în ceea ce privește situația epidemiologică din România, în contextul în care rata de pozitivare a crescut la peste 12%. Medicul atrage atenția asupra faptului că dacă vor fi 2.000 de cazuri de coronavirus pe zi, spitalele vor fi suprasolicitate și activitatea lor se va bloca. 

Medicul Emilian Imbri și-a exprimat îngrijorarea în ceea ce privește numărul de cazuri de coronavirus în creștere, atât în România cât și în alte țări europene.

„Cum să nu te îngrijorezi când constați că noi țopăim de pe un platou pe altul, dar sărim tot în sus, ne aruncăm pe un platou de 1.500 de cazuri, în curând o si fim pe un platou de 2.000 dacă lucrurile merg în acest ritm. Lucrurile se blochează când sari pe platoul de 2.000 de cazuri, din ce spun specialiștii, infecâțiponițtii, epidemiologii.  De se se blochează? Pentru că ai o capacitate și e stabilită, mai ales în Terapie Intensivă. În rest, mai putem construi 5 spitale, mai echipăm, mai punem să supravegheze bolnavii ba chirurgi, ba ginecologi, ne-om descurca un pic ca număr de paturi și de oameni care să sprijine sistemul. Partea proastă este că lucrurile sunt în creștere, îmbolnăvirile sunt în creștere și nu e doar România în această situație, ci și țările din jur”, a precizat medicul pentru Digi24.

Medicul Imbri: Ne este teamă că nu vom mai avea locuri în spitale pentru a se ocupa de simptomatologie

Medicul a făcut o trecere în revistă a elementelor care sunt cunoscute până acum în ceea ce privește boala Covid-19:

„Este o afecțiune generată de un virus, despre care nu se cunoaște tot ce poate să facă, nu se cunoaște tot vizavi de modul în care acționează în organismul nostru. Știm doar că boala produce tulburări destul de serioase și este o boală sistemică, cum spune profesorul Cercel, adică vizează mai multe aparate și sisteme din corpul uman, că lasă niște sechele, deocamdată știm doar unele dintre ele, că nu are tratament, deci cine stă în spital primește o medicație a simptomatologiei și nu a bolii și că nu avem vaccin. Ne este teamă că nu vom mai avea locuri în spitale pentru a se ocupa de simptomatologie”, a precizat medicul Imbri.

Medicul a atras atenția asupra importanței respectării măsurilor de protecție și implicit a purtării măștilor.

„Singura modalitate este să ne ferim fiecare. Eu dacă port botniță, mă simt liniștit”, a spus medicul, făcând referire la sintagma utilizată de cei care protestează împotriva măștilor.

Autor

Citește și