Avertizare MAE pentru românii care lucrează în Arabia Saudită: Factori de risc ce pot duce la răpiri

Publicat: 15 03. 2015, 14:42

„Având în vedere existența, în perioada următoare, a unor factori de risc la adresa cetățenilor străini care își desfășoară activitatea pe platformele petroliere din Regatul Arabiei Saudite, care pot duce la răpiri de persoane, Ministerul Afacerilor Externe recomandă cetățenilor români să se informeze, în prealabil, la autoritățile competente din zona de reședință asupra situației de securitate existente”, se arată în atenționarea de călătorie transmisă de MAE.

Potrivit Ministerului de Externe, se recomandă evitarea deplasării în afara ariei de reședință (compound-uri), părăsirea zonei doar în grupuri organizate și doar în cazuri de strictă necesitate, stabilirea în permanență a legăturii cu Ambasada României la Riad și cu organele de poliție, precum și evitarea locurilor aglomerate din spațiile publice.

În eventualitatea dislocării unor efective de pază și securitate pe anumite căi de comunicații sau în anumite zone, se recomandă cooperarea cu acestea.

Totodată, Ministerul Afacerilor Externe recomandă cetățenilor români să își înregistreze prezența la Ambasada României la Riad și să transmită inclusiv coordonatele personale de la locul de muncă.

MAE reiterează cetățenilor români recomandările de a consulta informațiile furnizate prin intermediul aplicației „Călătorește în siguranță” – care poate fi descărcată pe orice telefon mobil de tip smartphone, și serviciului de alertă prin SMS, aferent campaniei de informare „Un SMS îți poate salva viața!”.