AVERTIZARE METEO: Ploi ABUNDENTE în București în noaptea de sâmbătă spre duminică

Publicat: 26 05. 2012, 17:26
Actualizat: 27 05. 2012, 10:32

Meteorologii anunță că sâmbătă și duminică va ploua în sud-vestul, sudul și centrul țării, precum și în zonele de deal și de munte din restul țării, instabilitatea atmosferică persistând până duminică seară, iar în Capitală va ploua în noaptea de sâmbătă spre duminică.

Într-o informare publicată pe site-ul Administrației Naționale de Meteorlogie (ANM), specialiștii instituției anunță că sâmbătă și duminică instabilitatea atmosferică „se va mentine accentuată” și, în zonele vizate, se va manifesta prin averse de ploaie, descărcări electrice, rafale de vânt și, izolat, căderi de grindină.

„Cantitățile de apă vor depăși local 15-20 de litri pe metru pătrat și izolat 25 de litri pe metru pătrat”, scriu meteorlogii în documentul citat.

În București va ploua „mai intens” în special în cursul serii de sâmbătă și în cursul nopții de sâmbătă spre duminică, mai afirmă specialiștii ANM.

Având în vedere prognoza meteo, polițiștii de la Centrul Infotrafic recomandă șoferilor să circule cu viteză „adaptată la starea carosabilului” și să nu bruscheze comenzile mașinilor.