Avion de mici dimensiuni prăbușit în județul Brașov

Publicat: 15 02. 2012, 10:22
Actualizat: 20 02. 2012, 16:45
Un avion de mici dimensiuni s-a prăbușit, joi dimineață, în apropierea localității brașovene Sâmpetru, pilotul și însoțitorul acestuia pierzându-și viața în timpul impactului. Este vorba despre un aparat ușor, IR 5060., Sport Star, de antrenament, fabricat în Cehia.

Un avion de mici dimensiuni s-a prăbușit, joi dimineață, în apropierea localității brașovene Sâmpetru, pilotul și însoțitorul acestuia pierzându-și viața în timpul impactului.

Este vorba despre un aparat ușor, IR 5060., Sport Star, de antrenament, fabricat în Cehia.

Purtătorul de cuvânt al ISU Brașov, Dumitru Meșotă, a declarat  că în accident și-au pierdut viața Ion Vancea, președintele Aeroclubului "Iosif Silimon" din Sânpetru și încă o persoană, cel mai probabil un elev al școlii, deocamdată neidentificat. Cel care pilota era președintele Aeroclubului "Iosif Silimon".

Deocamdată nu sunt cunsocute cauzele producerii accidentului.

Ioan Rusu, primarul comunei Sânpetru, a declarat că avionul ar fi decolat joi, după ora 8.30 și că prăbușirea s-a produs la 2 kilomteri de pistă. Primarul a mai spus că probabil a intervenit o problemă și că cei doi au încercat să evite niște case în cădere.

La fața locului au ajuns pompieri, jandarmi și polițiști, însă nu au putut decât să constate decesul celor doi.

Mai multe știri pe www.mediafax.ro