Prima pagină » Știri » Avionul „Marea Unire”, „botezat” cu tunuri de apă pe Aeroportul Băneasa

Avionul „Marea Unire”, „botezat” cu tunuri de apă pe Aeroportul Băneasa

A doua aeronavă Boeing 737-800, numită „Marea Unire", a intrat în flota Tarom, fiind prezentată, miercuri, în fața ministrului Transporturilor, pe Aeroportul Internațional București - Băneasa - Aurel Vlaicu.

Avionul „Marea Unire” a fost botezat cu tunuri de apă, așa cum e tradiția, pe aeroportul Băneasa.

„Prin cele două aeronave, practic, va crește și capacitatea de transport cu peste 20% a companiei Tarom. Deja suntem în discuții pentru achiziționarea de long curier și cei din cadrul companiei lucrează deja la obținerea sloturile pentru deschiderea rutelor cu statele unite și China”, a declarat Răzvan Cuc, ministrul Transportuilor.

Acesta a mai afirmat că din punct de vedere economic, Tarom se relansează. „Prognoza economică pentru Tarom este ca la sfârșitul anului sa închidă pe zero, nici o pierdere”.

Ministrul Transporturilor a semnat în urmă cu două săptămâni contractul de achiziție a două aeronave Boeing 737-800 New Generation pentru flota Tarom.

Avioanele au fost cumpărate în leasing pe o perioadă de 10 ani, iar capacitatea lor este de 189 de locuri. Decizia de cumpărare a venit după ce două Airbus A310 au fost scoase din flota Tarom în cursul anului trecut.

„Am înțeles că exista o înțelegere să fie predate ca și avans pentru noile avioane. Nu vreau ca aceste avioane să plece din flota companiei decât la valoare contabilă din cadrul companiei și nu la valoare stabilită în urma unei estimări”, a afirmat, miercuri, ministrul Cuc.

În urmă cu o săptămână, avionul Boeing 737-800, numit „Sarmizegetusa”, a fost prezentat oficialităților.

Flota Tarom are, în prezent, 23 de aeronave, doua închiriate și 21 de avioane proprii. Compania Națională de Transporturi Aeriene Române TAROM a fost înființată în 1954 și își desfășoară activitatea sub autoritatea Ministerului Transporturilor. Din iunie 2010 este membră a Alianței SkyTeam, din 1993 membră a Asociației Internaționale a Transportatorilor Aerieni (IATA), iar din 2000 este membră a Asociației Companiilor Aeriene Europene (AEA).

Autor

Citește și