Avocatul Bamboo: Angajați ai clubului susțin că persoane străine se aflau în depozit în noaptea incendiului
This browser does not support the video element.
„Tot ce a însemnat ajutorul acordat de către angajați, care au fost instruiți și specializați, stingerea din interior, folosirea extinctoarele, toate au fost făcute într-o cooperare deplină. Au fost peste 700 de persoane în club care în mai puțin de șase minute au fost evacuate în condiții de securitatea pentru că toți au ascultat de instrucțiunile persoanalului. Avem date (n.r că focul ar fi fost pus) pentru că sunt martori, angajați ai clubului care au sesizat administratorii că sunt persoane străine în acea zonă unde în mod normal nu aveau ce căuta, pentru că este o zonă de depozit, este o zonă părăsită, a fost sala de fitness, acum era nefuncțională, era o sală cu depozit, ca obiect și destinație, și în mod normal aceștia nu aveau ce căuta. Sunt persoane care sunt străine clubului pentru că vis a vis exista un ballroom, o altă petrecere privată și ospătarii cred că acele persoane provin din sala în care se desfășura celălat eveniment. Persoanele respective, au declarat ospătarii, fumau în zonă interzisă, din acest moment s-au dus și au anunțat administratorii. Urmează să fie identificați. Datele și declarațiile indică trei persoane”, a spus Cătălin Dancu.
În legătura cu informațiile furnizate de Primăria Sectorului 2, potrivit cărora clubul nu avea autorizație de funcționare, avocatul a precizat că existau documente de funcționare provizorii.
„Nu este adevărată afirmația viceprimarului sectorului 2, să îi fie rușine, potrivit cărora nu exista un proces verbal de recepție a clădirii. Nu există pentru că extinderea lucrării și construcției clubului nu era finalizată și, pe cale de consecință, nu puteai să obții o recepție finală a ceva ce nu era terminat. Nefiind terminată întreaga lucrare a clubului nici nu putea fi asigurată pentru că asiguratorul cerea în mod automat recepția finală a lucrării. (…) Aveau voie să desfășoare activități, erau documente provizorii pentru funcționare, toate documentațiile erau puse de avocați. Toți pașii pe care legea cerea să-i facem, i-am făcut. Noi nu mai avem documnetele. Procurorii au cerut astăzi sa fie adusă toată documentația. În procedurile de evaluare, ele nu erau finalizate, am încheiat un contract suplimentar cu pompierii ca pentru toate evenimentele de la clubul Bamboo, până la finalizarea procedurilor, să existe mașini cu pompieri, care erau aduse ori de câte ori clubul avea nevoie, în funcție de importanța evenimemtului”, a explicat Dancu.
Întrebat de ce se fuma în club, pe rețelele de socializare existând mai multe fotograții cu persoane care aveau țigări aprinse în incinta clubului, avocatul a spus că este o problemă de bun simț.
„Nu e o problemă de nelegalitate. E o problemă de bun simț a unora care nu au șapte ani de acasă, care au fost imediat avertizați de personalul clubului și cei care au refuzat să stinga țigările au fost evacuați iar ceilalșți care au acceptat nu au mai fost lăsați decât în zona special amenajată a clubului. Ce ați văzut, ca fotografii, sunt rezultatul faptului că imediat ce au fost identificați fie au plecat fie s-au dus ăn zona de protecție”, a mai spus Cătălin Dancu.
Acesta a precizat că patronul clubului, Joshua Castellano, va fi audiat luni.