Prima pagină » Știri » Avocatul care a acuzat cinci preoți că nu i-au scos „demonii” din casă a primit decizia instanței

Avocatul care a acuzat cinci preoți că nu i-au scos „demonii” din casă a primit decizia instanței

Avocatul care a acuzat cinci preoți că nu i-au scos
Avocatul Mădălin Ciculescu a pierdut procesul în care a dat în judecată cinci preoți, printre care și pe IPS Calinic, pentru că nu au reușit să-i scoată "demonii" din casă, Curtea de Apel Pitești respingând definitiv contestația acestuia la decizia procurorilor de neîncepere a urmăririi penale.

Avocatul Mădălin Ciculescu a pierdut procesul în care a dat în judecată cinci preoți, printre care și pe IPS Calinic, pentru că nu au reușit să-i scoată „demonii” din casă, Curtea de Apel Pitești respingând definitiv contestația acestuia la decizia procurorilor de neîncepere a urmăririi penale.

Avocatul Mădălin Sorin Vicențiu Ciculescu (34 de ani), din Baroul Argeș, i-a acuzat de înșelăciune pe Marius Dumitrescu și Gheorghe Dumitru, preoți din Parohia Găvana III Pitești, pe preotul paroh de la mănăstirea Tutana, Ovidiu Creț și pe starețul de la mănăstirea Trivale, Gherasim Nicuț, după ce, potrivit acestuia, nu ar fi reușit să-i scoată demonii din casă. Ciculescu a făcut plângere, în mai 2012, și împotriva IPS Calinic, arhiepiscopul Argeșului și Muscelului, pentru că îi conducea pe cei patru preoți.

Potrivit plângerii depuse de Ciculescu, acesta ar fi apelat la preoți după ce televizorul, frigiderul și mobilierul din apartamentul lui ar fi început să trosnească, s-ar fi auzit diferite zgomote, iar uneori ciorile îi ciocăneau în geam. Mai mult, potrivit avocatului, la un moment dat, o „umbră neagră” ar fi pătruns în uscătorul de păr.

Ciculescu a susținut că și-ar fi dus televizorul la Schitul din Trivale, pentru a fi sfințit și a scăpa de demoni, dar nu l-ar mai fi recuperat. Apoi, preoții din Parohia Găvana ar fi făcut în locuința tânărului slujba Sfântului Maslu. Ciculescu a mai arătat că a mers și la preotul-paroh de la Mănăstirea Tutana din Băiculești pentru a se spovedi, iar Ovidiu Creț i-ar fi sfințit apartamentul.

Pe 12 octombrie 2012, Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Pitești a dispus neînceperea urmăririi penale împotriva preoților, însă avocatul a făcut o plângere față de rezoluția procurorilor de netrimitere în judecată.

Sesizarea lui Ciculescu a fost înregistrată la Curtea de Apel Pitești în 11 decembrie 2012, iar judecarea dosarului a început în 24 ianuarie 2013.

În 3 aprilie, judecătorii Curții de Apel Pitești au respins ca nefondată plângerea formulată de Mădălin Ciculescu împotriva rezoluției din 12 octombrie 2012 dată de Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Pitești. Decizia instanței este definitivă.

Ciculescu trebuie să plătească 150 de lei cheltuieli judiciare către stat.

Avocatul Arhiepiscopul Argeșului și Muscelului, Alin Anton, a declarat că dacă Mădălin Ciculescu nu va înceta cu șicanele, vor fi luate măsurile necesare.

„Este opțiunea dumnealui de a se adresa CEDO. După ce se va soluționa la CEDO și la alte foruri la care se va adresa, dacă nu va înceta cu aceste șicane, vom lua și noi măsurile necesare”, a spus avocatul Alin Anton.

Până la ora transmiterii acestei știri, avocatul Mădălin Ciculescu nu a putut fi contactat pentru a prezenta un punct de vedere.

Citește și