Avocatul Poporului anchetează cazul tinerei dintr-un centru de refugiați care a încercat să se sinucidă

Publicat: 10 09. 2015, 17:28
Actualizat: 10 09. 2015, 23:37

Avocatul Poporului a anunțat, joi, într-un comunicat de presă, că s-a sesizat în urma informațiilor transmise de MEDIAFAX potrivit cărora o tânără aflată într-un centru de refugiați din Capitală a încercat să se sinucidă, luând mai multe pastile, și a fost transportată la Spitalul Floreasca din Capitalî.

„Potrivit informațiilor transmise de Mediafax, o tânără armeancă aflată într-un centru de refugiați din capital a fost dusă de urgență la Spitalul Floreasca, după ce a luat mai multe pastile. Conform acelorași surse, purtătorul de cuvânt al unității sanitare a declarat că tânăra nu este în stare gravă și că i se fac investigații”, se menționează în documentul citat.

Avocatul Poporului mai precizează că, potrivit informațiilor transmise de Inspectoratul General pentru Imigrări, tânăra este cazată în Centrul de Cazare și Proceduri pentru Solicitanții de Azil din București din luna martie a acestui an și a depus o cerere pentru acordarea unei forme de protecție internațională în România, solicitare care se află în curs de soluționare; iar în prezent tânăra se află sub supraveghere medicală și psihologică.

O tânără armeancă dintr-un centru de refugiați din Capitală a fost dusă de urgență, miercuri, la Spitalul Floreasca, după ce a luat mai multe pastile, declara managerul Ambulanței București, Alis Grasu. Tânăra, de aproximativ 18 ani, din Armenia, se afla în centrul de refugiați din Colentina. Ea ar fi încercat să își pună capăt zilelor, luând o doză mare de medicamente.