BAC 2013. Elevii de la liceul Bolintineanu, terorizați la cea de-a doua probă de la BACALAUREAT 2013. „Ne-au căutat și în chiloți”

Publicat: 03 07. 2013, 13:03
Actualizat: 11 05. 2019, 08:06

A doua probă scrisă de la BACALAUREAT 2013, la matematică sau istorie, s-a desfășurat în condiții speciale la Liceul Dimtrie Bolintineanu din Capitală, unde luni elevii au fost prinși că au dat șpagă pentru a primi subiectele.

VEZI AICI SUBIECTELE și BAREMUL la ISTORIE și MATEMATICĂ – Toate profilurile

La proba de miercuri de la BAC 2013, sălile au fost împânzite de profesori supraveghetori gata să dea afară elevii la orice mișcare, iar afară paznicii se asigurau că elevii nu pot ieși cu subiectele. În plus, liceul a fost supravegheat și de camerele televiziunilor.

Unul dintre elevii de la Bolintineanu a povestit că, la finalul celei de-a doua probe scrise de la BAC 2013, a fost percheziționat efectiv până la piele, iar fetele au fost căutate în sutiene. „Ne-au căutat de bani și copiuțe în chiloți, sutiene, pantofi. A fost oribil, nu înțeleg de ce ne-au pus pe toți în aceeași oală”, a declarat unul dintre elevi la ieșirea din sală.

La ieșire, paznicii nu i-au lăsat pe elevi nici măcar să le arate părinților subiectele de la BAC 2013, punându-i să-și întoarcă buzunarele pentru a dovedi că nu au nimic în ele. Elevii sunt convinși că de vină pentru această situație este directoarea liceului, Costica Vărzaru, demisă și arestată preventiv luni, după ce s-a dovedit că primea șpăgi pentru a da elevilor rezolvările la examene.