BAC 2014. 60% dintre elevii din Iași ar lua Bacalaureatul la limba română și doar în jur de o treime ar lua note de trecere la matematică. Rezultatele la simulare BAC 2014 din luna decembrie arată că elevii ieșeni nu sunt suficient de bine pregătiți la matematică pentru a trece examenul de maturitate. Situația este și mai greavă în mediul rural, unde 17 licee au avut, potrivit simulării, procent de promovare zero. Procentul general de promovare al elevilor care au participat la simulare BAC 2014 este de 36,21%.
Inspectoratul Școlar din Iași arată că la simularea din decembrie au participat aproximativ 5.800 de elevi din județul Iași. Dintre aceștia doar 1.895 au luat note de trecere, ceea ce a dus la un procent de promovare de 36,21%.
La proba de limba română, 60,22% dintre elevii înscriși au luat nota de trecere. Potrivit datelor făcute publice de Inspectoratul Școlar Iași, cele mai multe note la simulare BAC 2014 sunt cuprinse între 5 și 5,99. În 14 licee din mediul rural niciun elev nu a reușit să ia note peste 5. Aceeași situație este întâlnită și la două licee din Pașcani și la încă unul din Iași.
„Este una dintre cele două simulări pe care le organizăm în județul Iași de doi ani încoace ca să vedem unde stăm cu pregătirea elevilor. Acestea nu au legătură cu simularea națională de la minister. Am vrut să avem o idee despre ce știu elevii la începutul anului școlar. Rezultatele arată că sunt școli foarte bune cu promovare de 100%, altele au promovare de 89-90%, dar avem și 17 școli unde rezultatele sunt foarte slabe și se apropie de zero. Aceaste școli cu rezultate slabe sunt toate în mediul rural”, a declarat pentru gândul Carmen Gavrilă, inspector general la Iași.
Inspectoarea a spus că la cea de-a treia materie de la BAC 2014, care s-a dat la disciplinele istorie, geografie și informatică, rezultatele sunt mai bune decât la matematică și la limba română.
„La română stăm binișor – 60% dintre elevi au promovat, dar la matematică avem numai 30% procent, ceea ce arată că matematica rămâne cea mai dificilă probă și ne vom concentra să adecvăm programa la ceea ce se cere la Bacalaureat. Mai ales la liceele tehnologice din județ rezultatele la matematică sunt foarte slabe. Rezultatele arată că avem de lucrat. E un semnal că trebuie lucrat pentru Bacalaureat”, a mai arătat Carmen Gavrilă. Aceasta a mai spus că următoarea simulare la BAC 2014, la nivel local în școlile din Iași, va avea loc în luna februarie.
„Vom merge în continuare pe simulări succesive. În funcție de rezultatele de la aceste simulări vom face planuri remediale pentru fiecare elev în parte. Și acest lucru a dat rezultate. Anul trecut, la fel la simularea din decembrie, rezultatele au fost slabe, dar apoi în februarie procentele au crescut. Aceste simulări ne-au ajutat mult la Bac, deoarece am avut al doilea procent pe țară”, a spus inspectoarea.
Când se dau simulările naționale la BAC 2014
BACALAUREAT 2014. Anul acesta, Ministerul Educației a revenit la organizarea națională a simulărilor pentru BAC 2014. În plus, în premieră, elevii de clasa a XI-a vor da simulări ale examenului de Bacalaureat. Astfel, simularea probelor scrise ale examenului de BAC 2014 pentru elevii claselor a XI-a și a XII-a din anul școlar 2013-2014 are loc după cum urmează:
Limba și literatura română – 3 martie
Limba și literatura maternă – 4 martie
Proba obligatorie a profilului – 5 martie
Numai elevii de clasa a XII-a vor susține proba la alegere a profilului și specializării pe 7 martie. Toate probele sunt scrise. Afișarea rezultatelor va avea loc pe data de 14 martie. Rezultatele obținute de elevi la simulare BAC 2014 nu se vor trece în catalog.
PENTRU ȘTIRI ȘI COMENTARII, VĂ AȘTEPT PE PAGINA DE FACEBOOK GANDUL EDUCAȚIE