Prima pagină » Știri » BAC 2020. Avocatul Poporului nu vrea ca elevii să fie termoscanați, dar Ministerul Educației nu cedează: „Cei cu temperatură vor fi testaţi de patru ori”

BAC 2020. Avocatul Poporului nu vrea ca elevii să fie termoscanați, dar Ministerul Educației nu cedează: „Cei cu temperatură vor fi testaţi de patru ori”

BAC 2020. Avocatul Poporului nu vrea ca elevii să fie termoscanați, dar Ministerul Educației nu cedează: „Cei cu temperatură vor fi testaţi de patru ori”

Ministerul Educaţiei nu vrea să renunţe la termoscanare şi spune că va testa, în total, de patru ori elevii cu temperatură mai mare de 37,3. Părinţii, la rândul lor, spun că aceşti elevi ar trebui să dea examenul alături de colegii lor.

Ministerul Educaţiei a anunţat că cei care au temperatura peste 37,3 grade vor mai fi testaţi de încă trei ori, la un interval de două-cinci minute.

În acest context, se pune întrebarea… la ce oră vor veni elevii la şcoală luni, 15 iunie, dacă la 08.30 trebuie să fie în sala de examen.

Ministerul Educației precizează că fiecare şcoală va stabili, în funcţie de numărul de candidaţi, la ce oră trebuie elevii să se prezinte la examen.

BACALAUREAT 2020. Avocatul Poporului cere să nu li se ia temperatura elevilor înainte de examen: „Încalcă dreptul la educație”

La sesizarea Avocatului Poporului, Renate Weber, Consiliului Naţional pentru Combaterea Discriminării (CNCD) a explicat că elevii trimişi acasă pe motiv de temperatură ridicată sunt discriminaţi. Şi reprezentanţii părinţilor spun că, în ultimele luni, au făcut mai multe sesizări către Ministerul Educaţiei pe aceeaşi problemă.

În toată această polemică, la mijoc, se află directorii de şcoli care nu mai pot face modificări importante în ceea ce priveşte desfăşurarea examenului.

„Îi împiedicai pe aceşti copii (să dea examen – n.red.). Consecinţa era că ei erau împiedicaţi să intre să să susţină examenele. Aceşti copii riscă eventual chiar să îşi vadă viitorul afectat”, consideră Avocatul Poporului, Renate Weber.

„Am solicitat ca aceşti copii să meargă într-o sală separată de ceilalţi. Răspunsul de la Ministerul Educaţiei a fost de fiecare dată că nu, înţelegem, pentru că nu depinde de ei. Depinde în mare măsură de Ministerul Sănătăţii şi de Institutul Naţional de Sănătate Publică (INSP)”, a spus preşedintele Federaţiei Naţionale a Asociaţiilor de Părinţi, Iulian Cristache.

„Chiar dacă eu îl duc într-o sală de clasă separată, el se poate intersecta cu un coleg, pe culoar”, este de părere directorul Şcolii Gimnaziale nr.1 Sfinţii Voievozi din Capitală, Daniela Voinea.

Un elev din clasa a VIII-a și o elevă din clasa a XII-a, diagnosticați pozitiv cu noul coronavirus după reluarea orelor de pregătire în școli

Un elev din Iași a fost diagnoticat pozitiv cu noul coronavirus, după reluarea orelor în școli este în clasa a VIII-a, și a mers două zile la orele pentru pregătirea examenului de Evaluare Națională, înainte de a primi confirmarea infectării.

Ulterior, o elevă din clasa a XII-a, din Gura Humorului, a fost dianosticată pozitiv cu SARS-CoV-2.

Marian Tănase are o experiență de peste 20 de ani în presa online. A absolvit Facultatea de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion în anul 2001, iar în 2002 se angaja deja la portalul Apropo.ro, ... vezi toate articolele

Citește și