Prima pagină » Știri » BACALAUREAT 2014. Profesorii din Vaslui acuză Ministerul Educației de abuz și încălcare a legislației muncii

BACALAUREAT 2014. Profesorii din Vaslui acuză Ministerul Educației de abuz și încălcare a legislației muncii

BACALAUREAT 2014. Profesorii din Vaslui  acuză Ministerul Educației de abuz și încălcare a legislației muncii
BACALAUREAT 2014. Sindicatele din învățământul vasluian acuză Ministerul Educației de abuz și încălcarea legislației muncii în ceea ce privește participarea profesorilor la bacalaureat.

BACALAUREAT 2014. Președintele filialei Vaslui a Federației Sindicatelor Libere din Învățământ (FSLI), Sorin Țiplea, consideră că cei care conduc Ministerul Educației abuzează de puterea pe care o dețin, impunând cadrelor didactice să participe la examenul de bacalaureat pe bază de voluntariat, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Liderul sindicatului din învățământul vasluian susține că, în mod normal și legal, fiecare profesor supraveghetor sau evaluator ar trebui să aibă încheiat un contract de prestări servicii cu Ministerul Educației, organizatorul examenului de bacalaureat.

BACALAUREAT 2014. „Ministerul Educației abuzează de puterea sa, în calitate de coordonator al activității din învățământ, fără a ține cont de relația contractuală a profesorului. Au transmis un tabel în școli cu profesori care vor să se înscrie pentru a participa la examenul de bacalaureat. Ceea ce au semnat cadrele didactice acolo este o opțiune, nu un contract de prestări servicii. Pentru bacalaureat, profesorii nu desfășoară activitate în școala cu care a semnat un contract de muncă, deci trebuie clar un alt contract, cu drepturi și obligații de ambele părți. Astfel, reprezentanții Ministerului Educației încalcă legislația muncii”, a declarat, marți, corespondentului MEDIAFAX președintele filialei Vaslui a FSLI, Sorin Țiplea.

Liderul sindical a anunțat că nu va participa la examenul de bacalaureat, considerând că 19 lei pentru o zi de supraveghere „este o bătaie de joc”.

BACALAUREAT 2014. Potrivit unei informări de marți a Ministerului Educației, un număr de 161.705 candidați au fost înscriși pentru susținerea probelor orale de la examenul de bacalaureat, dintre care 31.864 sunt absolvenți ai promoțiilor anterioare.

În perioada 10 – 27 iunie se vor desfășura probele orale de competențe lingvistice și digitale, în 1.503 centre de examinare.

Probele scrise ale primei sesiuni a examenului de bacalaureat vor începe luni 30 iunie, cu limba și literatura română și vor continua pe 1 iulie cu proba la Limba și literatura maternă, pe 2 iulie cu proba obligatorie a profilului și pe 4 iulie cu proba la alegere a profilului și specializării.

Rezultatele de la probele scrise vor fi afișate în 7 iulie, până în ora 12.00 și în aceeași zi vor putea fi depuse contestații, între orele 12.00 și 16.00.

Contestațiile vor fi soluționate în perioada 8-10 iulie, iar în 11 iulie vor fi afișate rezultatele finale ale primei sesiuni a bacalaureatului.

Citește și