Prima pagină » Știri » BACALAUREAT 2014, un examen pe care România l-a picat din start. Profesorii refuză să facă parte din comisiile de supraveghere

BACALAUREAT 2014, un examen pe care România l-a picat din start. Profesorii refuză să facă parte din comisiile de supraveghere

BACALAUREAT 2014, un examen pe care România l-a picat din start. Profesorii refuză să facă parte din comisiile de supraveghere
BACALAUREAT 2014. Examenul de maturitate de anul acesta este în pericol din cauză că profesorii refuză să facă parte din comisiile de examen, pentru că sunt plătite cu sume derizorii, spun sindicaliștii.

BACALAUREAT 2014. Reprezentanții sindicatelor arată că tot mai mulți dascăli nu vor să participe la bacalaureat pentru că nu sunt bine plătiți, iar responsabilitatea este foarte mare. De asemenea, profesorii sunt nemulțumiți de de lipsa fondurilor pentru acordarea integrală a drepturilor salariale obținute prin sentințe judecătorești.

„Un profesor primește 19 lei /zi pentru asistență și trei lei pentru o lucrare corectată la acest examen de bacalaureat. Cum să nu se se simtă umiliți? Cum să fie ei motivați cu această sumă? Cum să dorească ei să facă parte dintr-o comisie de bacalaureat, mai ales acum când se pune o presiune imensă pe ei, având în vedere scandalurile din anii trecuți, care au aruncat o pată de noroi asupra întregului învățământ din România?”,spune Simion Hancescu, președintele Federația Sindicatelor Libere din Învățământ.

Profesorii cer  Guvernului să găsească o soluție pentru suplimentarea sumelor acordate celor care fac parte din comisiile de bacalaureat și să le plătească integral  drepturilor salariale câștigate prin instanță, aferente trimestrelor I și II ale anului 2014.

Primele probe de la BAC 2014 sunt cele de competențe care se vor da începând cu 10 iunie. Prima probă scrisă are loc pe 30 iunie 2014.

BACALAUREAT 2014 -sesiunea iunie-iulie

26 – 30 mai  Înscrierea candidaților la prima sesiune de examen

30 mai  Încheierea cursurilor pentru clasa a XII-a/a XIII-a

10 – 12 iunie  Evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba română – proba A

1 – 13 iunie  Evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă – proba B

16 – 20 iunie  Evaluarea competențelor digitale – proba D

23 – 27 iunie Evaluarea competențelor lingvistice într-o limbă de circulație internațională – proba C

30 iunie  Limba și literatura română – proba E)a) – probă scrisă

1 iulie  Limba și literatura maternă – proba E)b) – probă scrisă

2 iulie Proba obligatorie a profilului – proba E)c) – probă scrisă

4 iulie Proba la alegere a profilului și specializării – proba E)d) – probă scrisă

7 iulie Afișarea rezultatelor (până la ora 12:00)

7 iulie Depunerea contestațiilor (orele 12:00 – 16:00)

8 – 10 iulie  Rezolvarea contestațiilor

11 iulie Afișarea rezultatelor finale

Citește și