Absolvenții claselor a XII-a de la profilul umanist au terminat și cea de-a doua probă a Bacalaureatului și anume istoria. Dacă la subiectul 1 tinerii au avut de-a face cu evenimente petrecute în secolul al XIX- lea, la subiectul al treilea, absolvenții de liceu au avut de redactat un eseu despre practicile politice adoptate în România în secolul al XX-lea.
Primul subiect de la proba scrisă de Istorie cuprinde două texte, „Românii, 1774-1866”, de K. Hitchins, și „Istoria ilustrată a românilor pentru tineri”, de I.A. Pop. Candidații au avut de răspuns la mai multe întrebări din aceste texte.
La subiectul al doilea, absolvenții profilului umanist au analizat un fragment din „O istorie a românilor”, de Ion Bulei, care face referire la perioada Evului Mediu.
La subiectul al treilea, absolvenții și-au prezentat cunoștințele despre Constituțiile României din 1923, din 1938 și din 1965, despre comunismul în România, dar și despre trecerea la democrație.
La proba scrisă la Matematică, elevii au avut trei subiecte de dificultate diferită, care au inclus progresii artitmetice, funcții sau matrice.
proba scrisă la Matematică – pentru absolvenţii claselor de liceu cu profil real din filiera teoretică, pentru cei care au terminat filiera tehnologică şi pentru absolvenţii de la profilul militar şi profilul pedagogic – specializarea învăţători-educatoare, din filiera vocaţională
proba scrisă la Istorie – pentru absolvenţii de la profilul umanist din filiera teoretică şi pentru toate profilurile şi specializările din filiera vocaţională, cu excepţia celor de mai sus
Proba la Fizică, Chimie, Biologie sau Informatică – elevii de la profilul real din filiera teoretică, de la profilul tehnic şi profilul resurse naturale şi protecţia mediului din filiera tehnologică şi de la profilul militar din filiera vocaţională
Geografie, Filosofie, Logică şi argumentare, Economie, Psihologie şi, după caz, Sociologie – absolvenţii de la profilul umanist din filiera teoretică, de la profilul servicii din filiera tehnologică şi din toate profilurile şi specializările din filiera vocaţională, cu excepţia celui menţionat mai sus.
Rezultatele la probele scrise vor fi afișate în 30 iunie, zi în care, între orele 16.00 și 20.00 vor putea fi depuse și contestațiile.
Rezultatele finale vor fi afișate în 4 iulie. Spre deosebire de ceilalţi ani, rezultatele vor fi anonimizate.