Bacteria E.Coli, depistată în magazine, restaurante și abatoare din 8 județe
Inspectorii Autorității Naționale Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA) au depistat prezența Escherichia Coli verotoxigenă în trei probe prelevate din carcase de ovină dintr-un abator din județul Vâlcea, o probă rezultată din sanitația carcasei de bovine într-un abator din județul Suceava, două probe din carne tocată și respectiv cârnați din magazine alimentare din Tulcea, trei probe prelevate din carcase ovină din abatoare din județul Sibiu, o probă recoltată din pastă de mici într-un restaurant din județul Caraș Severin, două probe din carcase de ovine luate din abatoare din județul Bistrița-Năsăud, o probă recoltată din telemea de oaie în județul Olt, dar și o probă recoltată din lapte crud bovină de la o fermă din județul Prahova.
În total, 14 astfel de probe au fost depistate în magazine, restaurante și abatoare din cele opt județe.
ANSVSA precizează că, în perioada 08.08.2016 – 02.09.2016, în cadrul Planului Național de Control au fost prelevate și analizate un număr de 171 probe. Probele au fost recoltate din: abatoare, magazine alimentare, carmangerii, supermarketuri și dozatoare de lapte.