Băiatul de 7 ani și sora lui de 11 ani, recuperați de pompieri din râul Argeș, au murit la spital

Publicat: 23 06. 2013, 17:53
Actualizat: 28 03. 2019, 15:44

Băiatul de șapte ani și sora lui de 11 ani, recuperați de pompieri din râul Argeș după ce au fost luați de ape, au murit, duminică, la spitalul din Bolintin Vale, județul Giurgiu, în timp ce mătușa lor este în continuare căutată în albia râului, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Poliției Județene Giurgiu, Cristian Șuță, cei doi copii au fost resuscitați în ambulanță, în timp ce erau transportați la spitalul din Bolintin Vale unde, în pofida eforturilor medicilor, au fost declarați morți după aproximativ o oră.

„Este vorba de băiatul de șapte ani și surioara lui de 11 ani, care au fost luați de apele râului Argeș, fiind găsiți, apoi resuscitați de medicii de pe ambulanțe, dar și de la spital. Din păcate a fost declarat decesul lor, nu au mai putut fi salvați. În continuare, pompierii militari o caută pe mătușs celor doi minori, dispărută și ea în apă”, a declarat Cristian Șuță.

Cei doi frați, un băiat de șapte ani și o fată de 11 ani, dar și mătușa acestora au fost luați de apele râului Argeș duminică, incidentul având loc în comuna Grădinari, județul Giurgiu, în zona unei foste balastiere, unde scăldatul este interzis.

La fața locului s-au deplasat pompierii militari de la Detașamentul Bolintin Deal cu o barcă pneumatică și căngi, care au început căutările celor trei.

„Din primele date a reieșit că băiatul de șapte ani ar fi intrat în apă ca să se scalde și a fost luat de curenții puternici, sub privirile surorii și ale mătușii. Ulterior, fata a sărit să își salveze fratele, dar a fost și ea luată de apele râului Argeș, apoi mătușa celor doi copii a încercat să îi salveze. Incidentul a avut loc în zona satului Tântava, comuna Grădinari, într-o zonă periculoasă în care scăldatul este interzis, iar localnicii știu acest lucru. Este vorba de o fostă balastieră, unde curenții sunt puternici, apa este adâncă și are multe capcane”, spunea purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Giurgiu, Alina Olexiuc.

Ulterior, copiii au fost văzuți de localnici în vegetația de pe râu, la câțiva kilometri de locul unde a avut loc incidentul, fiind chemați pompierii care i-au recuperat pe cei doi. Minorii au fost resuscitați de medicii de pe ambulanțe și transportați la spital.

La ora transmiterii acestei știri, pompierii militari de la Detanșamentul Bolintin Deal o caută în continuare pe mătușa celor doi frați.