Prima pagină » Știri » BANI. Angajații care lucrează de acasă sunt îngrijorați: „Vor crește cheltuielile pentru utilități!”. Cum se poate reduce consumul de energie electrică

BANI. Angajații care lucrează de acasă sunt îngrijorați: „Vor crește cheltuielile pentru utilități!”. Cum se poate reduce consumul de energie electrică

BANI. Angajații care lucrează de acasă sunt îngrijorați: „Vor crește cheltuielile pentru utilități!”. Cum se poate reduce consumul de energie electrică
/ Sursă FOTO: Shutterstock - caracter ilustrativ

În contextul pandemiei de coronavirus, foarte multe companii au decis să implementeze lucratul de acasă, însă angajații se plâng de faptul că acest lucru va duce la creștera cheltuielilor în ceea ce privește utilitățile.

Angajații care lucrează de acasă în contextul pandemiei de coronavirus sunt îngrijorați de faptul că au cheltuit și vor cheltui mai mult pe facturile la utilități, dar și pentru mâncare, arată un studiu la care au particpat 2.000 de persoane.

Studiul, realizat prin intermediul OnePoll, relevă faptul că 73% din adulți sunt îngrijorați de faptul că majoritatea cheltuielilor au crescut în timpul lucratului de acasă și aplică metode de economisire în ceea ce privește consumul de energie electrică.

Cum se poate reduce consumul de energie electrică

Multe persoane își închid laptopurile atunci când nu lucrează și deconectează internetul atunci când nu le este necesar. Alții și-au instalat contoare inteligente pentru a monitoriza cât mai bine consumul de energie electrică din întreaga locuință, fapt care îi ajută să economisească bani.

Se estimează faptul că persoanele care au instalate contoare inteligente în casă consumă cu 20% mai puțin energie electrică, relatează Mirror.

Totuși, studiul a mai relevat că 66% din persoanele care au participat nu știu câtă energie electrică consumă zilnic, iar doar o treime știe cât plătește lunar pentru factura la această utilitate.

O companie din Marea Britanie, Utilita, a prezentat și alte moduri în care oamenii pot economisi:

1. oprirea căldurii;
2. evitarea lăsării dispozitivelor în stand-by;
3. scoterea din priză a dispozitivelor care nu usnt folosite;
4. stingerea luminii în camerele nefolosite;
5. spălarea hainelor la o temperatură de 30 grade Celsius, în loc de 40.

Autor

Citește și