Bărbat cu handicap, salvat din întâmplare de la înec de doi pescari. Oamenii l-au confundat cu un pește uriaș! (VIDEO)

Publicat: 16 08. 2020, 15:46
Actualizat: 06 04. 2021, 17:00
Sursă foto: Jandarmeria Arad

Doi pescari din judeţul Arad au salvat de la înec, sâmbătă noapte, un bărbat cu dizabilități. care a căzut dintr-o barcă şi a fost purtat de curenţi câţiva kilometri, pe râul Mureş. Oaemnii au fost surprinşi să constate că de undiţă era agăţat un om, şi nu un peşte uriaş, așa cum credeau.

„Duminică noaptea, în jurul orei 00.30, din motive încă necunoscute, trei bărbați s-au aventurat pe râul Mureș, într-o barcă cu vâsle, al patrulea rămânând la mal, iar în momentul în care au ajuns la o distanță apreciabilă, barca a luat apă și s-a scufundat. Bărbații căzuți în apă au încercat să se salveze, însă au fost purtați în aval de curentul apei, iar la un moment dat, cei trei bărbați s-au depărtat unul de celălalt din cauza curentului puternic și a întunericului”, scrie Jandarmeria Arad pe Facebook.

„L-au confundat cu un pește uriaș!”

Bărbatul cu handicap locomotor s-a agățat întâmplător în linia unei undițe de pescuit, lansată de către un cuplu ce se afla la pescuit în acea zonă.

„Crezând că este o captură uriașă, cei doi pescari au depus eforturi mari să-l aducă la mal. Surpriza a fost pe măsură în momentul în care și-au dat seama că ,,marea captura,, este un om. Cei doi l-au scos pe bărbat din apă și au aflat împrejurările în care s-a produs acel eveniment, sunând imediat la 112.  Cei patru au fost recuperați și predați echipajelor de ambulanță în vederea efectuării unui consult de specialitate, având în vedere timpul petrecut în apă.Nu au necesitat internare, fiind în afara oricărui pericol”, mai scriu reprezentanți al Jandarmeriei.

Amenzi usturătoare pentru cei care parchează pe locurile persoanelor cu handicap: „Oamenii trebuie să înțeleagă că aceste locuri sunt o necesitate, nu un privilegiu

Amenzile pentru cei care parchează fără drept pe locurile rezervate persoanelor cu handicap au crescut de la 1.000 si 2.000 de lei până la 10.000, potrivit unui comunicat al Poliției Române.

Erika Garnier, responsabil pentru serviciile dedicate persoanelor care folosesc scaune rulante din cadrul Fundația Motivation România, a povestit pentru GÂNDUL.RO, cât de dificil este pentru o persoană cu handicap să găsească un loc de parcare într-un oraș, așa cum este Bucureștiul. De altfel, aceasta trage un semnal de alarmă și spune că oamenii au nevoie să înțeleagă că locurile de parcare pentru persoanele cu dizabilități nu sunt un privilegiu sau un avantaj, ci o necesitate.