Prima pagină » Știri » Bărbat de 68 de ani, mort din cauza botulismului. Era internat de mai multe zile în spital

Bărbat de 68 de ani, mort din cauza botulismului. Era internat de mai multe zile în spital

Bărbat de 68 de ani, mort din cauza botulismului. Era internat de mai multe zile în spital

Un bărbat de 68 de ani, care era internat în ATI la Spitalul Județean de Urgență Slatina și a fost confirmat cu botulism, a murit.

Bărbatul fusese internat în spital în urmă cu nouă zile. Deși medicii i-au administrat serul antibotulinic înaintea confirmării cazului, bărbatul nu a resistat și s-a stins din viață.

La data de 7 noiembrie, acesta a fost internat la Neurologie, însă starea lui s-a agravat și a fost transferat la Terapie Intensivă.

„În după amiaza zilei de 12 noiembrie 2022, în serviciile de specialitate ale Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina s-a pus suspiciunea de botulism la un pacient în vârstă de 68 ani, cu domiciliul în mediul urban. Pacientul a fost internat în data de 07.11.2022 în secţia de neurologie, cu diagnosticul: tetrapareză în observaţie etiologică.

În data de 08.11.2022, pacientul este transferat în secţia de Terapie Intensivă, prezentând insuficienţă respiratorie acută, se intubează şi după ventilaţie iese din comă”, se arăta într-un comunicat al Direcției De Sănătate Publică Olt.

Ce alimente a consumat bărbatul care a murit de botulism

Se pe că victima ar fi mâncat în 6 noiembrie brânză, ou fiert, carne de porc, mămăligă cu macrou prăjit în ulei și piept de pasăre.

„Menționăm că nu se pot recolta probe de alimente, având în vedere momentul consumului și data emiterii suspiciunii, precum și lipsa din gospodărie a alimentelor consumate”, a mai transmis Direcția De Sănătate Publică Olt.

Luni, un alt bărbat, în vârstă de 39 de ani, cu suspiciune de botulism, a fost internat la Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina. I-a fost administrat ser antibotulinic și au fost prelevate probe din alimente consumate de bărbat.

Soţia acestuia a declarat că bărbatul a mâncat, în seara zilei de 13 noiembrie, carne de porc „la garniţă” preparată în decembrie 2021.

Tudorașcu Ioana a urmat cursurile Facultății de Litere din cadrul Universității București (2016-2019) și a intrat în presă în anul 2019. De atunci, Ioana activează la GÂNDUL.RO, având funcția ... vezi toate articolele

Citește și