Bărbat din Galați, condamnat la un an de închisoare cu executare după ce a ucis un câine cu brutalitate
Un bărbat din Galați, în vârstă de 47 de ani, a fost condamnat la un an de închisoare cu executare și interzicerea unor drepturi după ce a ucis un câine cu brutalitate. Acesta a fost găsit vinovat de uciderea fără drept, cu intenţie, a unui câine.
Bărbatul a comis cumplita faptă în luna ianuarie 2019, când a ucis câinele de rasă Amstaff al vecinilor săi. Animalul a fost ucis prin numeroase lovituri de cuțit.
Ancheta polițiștilor a început după ce proprietarul câinelui în vârstă de 13 ani au depus plângere. În fapt, proprietarul fusese atacat de agresor, cu un cuțit, iar câinele a sărit să îl apere, informează Agerpres.
Bărbatul, condamnat după ce a ucis un câine cu brutalitate, prin înjunghiere
„A fost deschis un dosar penal pentru ucidere cu intenţie a unui animal. Cercetările vizează un bărbat, de 47 ani, reclamat de proprietarul câinelui. Pedeapsa prevăzută de lege pentru această infracţiune este închisoare de la 3 luni la un an sau amendă”, preciza, în ianuarie 2019, purtătorul de cuvânt al IPJ Galaţi, Gabriela Costin.
La aproximativ doi ani după incident, agresorul a fost condamnat la 1 an de închisoare cu executare interzicerea unor drepturi. Sentința nu este una definitivă.
„Animalul a fost omorât într-un stil mai rău ca la măcelărie”
„Aceasta este hotărârea instanţei, momentan, după 2 ani şi 3 luni de judecată şi de anchete. S-a ajuns la concluzia că trebuie pedepsit cu închisoare cu executare. Instanţa i-a dat maximul de un an pentru cruzime şi tot ceea ce a făcut el. Animalul a fost omorât într-un stil mai rău ca la măcelărie”, a declarat proprietarul câinelui, Laurenţiu Costel Bocioc.
Persoanele care observă abuzuri împotriva animelor pot raporta incidentele la Poliția Animalelor, care a fost înființată de curând în România.
Polițiștii vor face verificări inclusiv la adăposturile de animale pentru a vedea dacă trăiesc în condițiile potrivite. Poliția Animalelor are structuri în toate județele din țară.
„Cei care intenţionează să comită astfel de fapte ar trebui să ştie că, elementul de noutate este şi dosarul penal care fi întocmit în acest sens, dar şi extragerea animalului din mediul în care el se află în dificultate şi plasarea într-un adăpost”, a declarat, în februarie, Daniel Radu, şeful Poliţiei Animalelor.