Prima pagină » Știri » Bărbat înghițit de mare, în stațiunea Eforie Nord. Salvamarii au intervenit de urgență

Bărbat înghițit de mare, în stațiunea Eforie Nord. Salvamarii au intervenit de urgență

Bărbat înghițit de mare, în stațiunea Eforie Nord. Salvamarii au intervenit de urgență

Un bărbat în vârstă de 48 de ani, care se afla pe litoral în această seară, a intrat în apă și a dispărut, la Steaua de Mare, în stațiunea Eforie Nord. Deocamdată, salvamarii încă sunt în căutarea bărbatului care s-a aventurat în mare.

În această seară, în jurul orei 19.30, o femeie a apelat la 112 și a anunțat că un bărbat a dispărut în mare, în stațiunea Eforie Nord.

Echipajul SMUR a ajuns la fața locului, iar bărbatul este căutat de salvamari chiar și în momentul de față.

Pe plajă era abortat steagul galben, potrivit Antena3.ro.

Geamanduri în formă de cruce, donate de Fundația SMURD

În urmă cu trei luni, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, a răspuns în cazul scandalului provocat de refuzul salvamarilor de a instala geamanduri în formă de cruci, pe litoral.

Arafat a scris într-un mesaj pe pagina sa de Facebook că din punctul său de vedere e mai traumatizant ca un adult sau un copil să vadă o persoană decedată în urma înecului, sau cum se încearcă resuscitarea unui om, decât să vezi crucea roșie din largul mării.

”Am comis-o din nou! Am încercat să facem ceva care să sporească acțiunile de prevenire a înecurilor pe durata sezonului de vară. Un proiect gândit  acum doi ani de specialiști, și finanțat din fonduri non-guvernamentale, care are că scop semnalarea, într-un mod foarte vizibil, a zonelor periculoase unde au avut loc mai multe înecuri în ultimii ani. Că să fie vizibil și să atragă atenția, nu putea fi o mică minge plutitoare , fiind necesară o vizibilitate mai mare când te apropii de zona de pericol. Ideea unei cruci de culoare roșie poate fi interpretată în mai multe feluri, însă ea semnalează pericolul de la distanță, iar când te apropii de ea și mai mult, poți citi și textul de avertizare, atrăgându-ți atenția că deja ești foarte aproape de pericol.”, a scris Arafat pe Facebook, în luna iunie.

Din nefericire, cazurile în care unii oameni se aventurează în mare, chiar dacă există riscul să se înece, sunt foarte dese.

Și în sezonul acesta estival, mai multe persoane și-au pierdut viața în valurile agitate ale mării Negre.

Amyra Garey a absolvit Facultatea de Limbi și Literaturi Străine, Universitatea București, secția Filologie, limbile - ucraineană-rusă. Pasionată de poezie și scriere, a câștigat concursuri ... vezi toate articolele

Citește și