Bărbat la spital cu arsuri după ce un POLIȚIST i-a aruncat o SUBSTANȚĂ CHIMICĂ PE FAȚĂ. „El nu e polițist la Pucioasa, el e șmecher la Pucioasa”

Publicat: 03 10. 2012, 10:17
Actualizat: 28 03. 2019, 00:30

Un bărbat de 39 de ani din Dâmbovița a fost transportat la Spitalul de Urgență din Târgoviște, cu arsuri, după ce un vecin, agent la Poliția Pucioasa, i-a aruncat o substanță chimică pe față, oamenii spunând că nu este pentru prima dată când polițistul îi amenință sau le vorbește urât.

Bărbatul rănit, din localitatea dâmbovițeană Vârfuri, a povestit că incidentul a avut loc în timp ce se afla în curtea locuinței sale, precizând că între el și polițist exista un conflict mai vechi.

„Am fost cu un vecin și am tăiat niște lemne în curte. Mă spălam pe mâini la pompa de apă, între mine și polițist sunt cam între cinci și trei metri. Și când eram la pompa de apă a aruncat cu ceva pe mine. Cu acid? Nu știu… noi suntem certați de ceva vreme, dar până la lucru ăsta niciodată nu s-a ajuns. Am simțit ceva ud pe față și în câteva secunte a început să mă usture groaznic pielea. Am sunat la salvare care m-a transportat inițial la Spitalul din Pucioasa, apoi la Spitalul Județean de Urgență din Târgoviște”, a declarat Vasile Bratu, bărbatul rănit.

Potrivit reprezentanților Serviciului de Ambulanță Județean (SAJ) Dâmbovița, bărbatul este în stare stabilă, în afara oricărui pericol, având arsuri de gradele I și II pe față.

Vecinii polițistului spun că toți au fost amenintați de polițist și că acesta are un comportament agresiv.

„Toți oamenii îl acuză pe polițist că i-a amenințat. El nu e polițist la Pucioasa, el e șmecher la Pucioasa. Am înțeles că l-a reclamat cineva pentru comportare abuzivă și ar fi fost sancționat, iar acum a venit să se răzbune. Bea, e violent, ăsta nu e polițist. I-a amenințat pe toți, are un comportament agresiv față de toți. Așa a făcut mereu cu toți, înjură, amenință, vrea ca toți să-l știe de frică, acesta este comportamentul lui”, a declarat un localnic.

Reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean Dâmbovița spun că în cauză a fost întocmit dosar penal.

Totodată, conducerea IPJ Dâmbovița a dispus efectuarea de verificări pentru a se stabili dacă polițistul a încălcat normele de etică și deontologie.

Cazul va fi preluat de Parchetul de pe lângă Tribunalul Dâmbovița.