Bărbatul care a cerut să fie eutanasiat și a intrat în greva foamei și-a găsit de lucru
Bărbatul de 58 de ani, din municipiul clujean Turda, care ceruse autorităților să fie eutanasiat și intrase, miercuri, de ziua lui, în greva foamei, pentru că nu și-a găsit un loc de muncă, va lucra ca zilier la o asociație de ecarisaj și va prinde câini vagabonzi în oraș, dar continuă protestul.
Mircea Florea a declarat, vineri, corespondentului MEDIAFAX că a acceptat slujba la propunerea directorului Agenției Județene de Ocupare a Forței de Muncă (AJOFM) Cluj, Daniel Don, pentru că are datorii de plătit, dar va continua greva foamei.
„Am fost anunțat, joi, de directorul AJOFM Cluj, Daniel Don, să merg la un interviu la o asociație de ecarisaj, iar slujba constă în a prinde câinii vagabonzi din Turda, voi fi un fel de hingher. Am acceptat să lucrez ca zilier, începând de luni, și voi merge câteva zile pentru că am datorii și trebuie să le plătesc cumva. Dar voi continua greva foamei și dacă voi lucra. Salariul e foarte mic, iar cei de la societatea respectivă au spus că au avut întârzieri la plata salariilor de trei luni”, a spus Florea.
Acesta a adăugat că a fost consultat de medicul de familie care i-a luat tensiunea și glicemia iar acestea au valori acceptabile.
„Va fi mai greu de aici înainte”, a spus Mircea Florea.
Bărbatul de 58 de ani a cerut, la mijlocul lunii iulie, mai multor instituții ale statului să fie eutanasiat, pentru că nu și-a găsit un loc de muncă și nu avea venituri, iar de miercuri, ziua lui, a intrat în greva foamei.
„Am început greva foamei de ziua mea, miercuri dimineață, la domiciliul meu, pentru că nu mi-am găsit un loc de muncă. Am trimis scrisori la Guvern, la Președinție, la Parlament, prin care am implorat să fiu eutanasiat, la care nu am primit niciun răspuns. Îmi urmez planul pentru că vreau să arăt că sunt un om parolist”, spunea Florea.
Acesta preciza că a fost angajat la Nokia și la Mechel Service din Câmpia Turzii, dar a fost disponibilizat de la ambele societăți.