Prima pagină » Știri » Bărbatul care s-a aruncat de la etaj în timp ce se lupta cu mascații poliției fusese externat de la psihiatrie de către judecători. Avea un cazier impresionant! (EXCLUSIV)

Bărbatul care s-a aruncat de la etaj în timp ce se lupta cu mascații poliției fusese externat de la psihiatrie de către judecători. Avea un cazier impresionant! (EXCLUSIV)

Bărbatul care s-a aruncat de la etajul 6 în momentul în care macații poliției au descins în apartamentul său, avea un lung șir de probleme cu legea, aproape toate pentru diverse agresiuni, distrugere, violare de doiciliu și tulburarea liniștii publice. De-a lungul anilor, acesta a fost arestat preventiv, condamnat la închisoare și internat cu forța la un spital de psihiatrie, dar niciuna dintre măsuri nu a avut vreun efect, în condițiile în care, așa cum arată chiar una dintre instanțele care l-au judecat, suferea de handicap grav și avea nevoie de supraveghere permanentă.

Bogdan Lăzăroiu, în vârstă de 36 de ani, era o adevărată pacoste pentru vecinii săi din blocul de pe bulevadrul Liviu Rebreanu, în care acesta locuia singur. Potrivit anchetatorilor, bărbatul avea, cel puțin în ultima vreme, crize din ce în ce mai dese, iar o dată la câteva zile ieșea complet dezbrăcat și începea să se cațere pe balcoane.

Principala problemă legată de Lăzăroiu era, însă, faptul că avea ieșiri violente. Își lovea vecinii, mai ales că avea o forță incredibilă, arunca, de șla fereastră, cu obiecte, pe mașinile din parcarea blocului și escalada balcoanele.

De altfel, ultima pățanie de acest gen i-a adus și un dosar penal pentru violare de domiciliu după ce, în data de 13 iulie, a intrat, gol pușcă, în casa unei vecine vârstnice.
Conform portalului instanțelor de judecată, problemele provocate de Lăzăroiu au început încă de acum zece ani.

Astfel, în cursul anului 2010, o femeie a obținut, împotriva lui, un ordin de interdicție și tot în perioada respectivă a și fost condamnat pentru prima oară, la doi ani de închisoare, după ce a fost prins de poliție în timp ce conducea fără permis.

A urmat, însă, o lungă serie de amenzi contravenționale, penale, un mandat de arestare preventivă dar și noi condamnări.

În anul 2017, Bogdan Lăzăroiu a fost arestat preventiv de magistrații Judecătoriei Sectorului 3, pentru distrugere și a stat după gratii până la data de 24 ianuarie 2018, când a fost condamnat la 2 ani și 2 luni cu suspendare. De la acesta fusesră atunci confiscate un briceag de tip „fluture” și un borcan de cinci litri în care avea bucați de sticlă.

Un an mai târziu, după o altă ieșire violentă, procurorii au solicitat internarea lui la Spitalul Clinic de Psihiatrie ,,Prof. Dr. Alexandru Obregia”, pâna la însănatoșire sau până la ameliorarea stării lui de sănătate, „în așa fel încât să nu mai reprezinte un pericol public”.

Avea nevoie de asistent personal permanent

Judecătorii au fost de acord și au hotărât ca Bogdan Lăzăroiu să fie supus unei expertize medico-legale psihiatrice, de către INML.

După ce l-au consultat, speciliștii au constatat că acesta este o persoană cu handicap grav, care necesită supraveghere permanetă.

Internat un timp la Spitalul de Psihiatrie „Alexandru Obregia”, bărbatul a fost externat tot printr-o hotărâre judecătorească. Pacientul avea, însă, obligația să-și ia tratamentul acasă.

În plus, Bogdan Lăzăroiu a fost obligat să se prezinte la Serviciul de Probațiune București , la datele fixate de acesta, să primească vizitele consilierului de probațiune desemnat cu supravegherea sa, să anunțe, în prealabil, schimbarea locuinței și orice deplasare mai lungă de cinci zile, să comunice schimbarea serviciului și să facă permanet dovada că are din ce să trăiască.

Pe lângă toate acestea, bărbatul bolnav a fost obligat „să frecventeze unul sau mai multe programe de reintegrare sociala derulate de către Serviciul de Probațiune sau organizate în colaborare cu instituții din comunitate și să se supună măsurilor de control, tratament sau îngrijire medicală și să nu părasească teritoriul României , fără acordul instantei”.

Totuși, aceeași instanță care îi solicita condamnatului să facă dovada existenței unui loc de muncă, constată și faptul că, în realitate, este prea bolnav ca să poată lucra, aspecte menționate, de altfel, în raportul întocmit de INML.
Constată imposibilitatea executării unei munci în folosul comunității de către inculpat care este încadrat cu grad de handicap grav, cu asistent personal permanent conform certificatului nr. 1466 din 23.05.2017”.

Lăzăroiu era în control judiciar

În data de 23 martie 2020, Bogdan Lăzăroiu se alege cu o nouă arestare, pentru 30 de zile, după ce a agresat doi bărbați. Victimele l-au iertat, însă, în iunie a fost condamnat pentru ultraj contra bunelor moravuri și a primit o amendă penală de 1.800 de lei.

În data de 3 iunie, Lăzăroiu este arestat la domicliu, după care instanța i-a înlocuit măsura și l-a trecut în control judiciar.

În după amiaza zilei de vineri, acesta a avut, însă, o nouă criză. Dezbrăcat complet a început să arunce cu obiecte de pe balcon.

La fața locului, au venit polițiști ai Secției 13, negociatori, mascați SAS și o ambulanță, mai ales că individul era bine cunoscut. De această dată, Bogdan Lăzăroiu, care, spun polițiștii, se credea gladiator, a aruncat în autorități cu ce a găsit la îndemână, incusiv o ganteră.

În plus, a încercat să-i scuipe și să-i stropească cu sânge pe polițiști, în condițiile în care era diagnosticat cu HIV și Hepatita C.

În cele din urmă, acesta a sărit peste balustrada balconului, iar când autoritățile au intrat în locuință , s-a aruncat în gol.

După aproximativ două ore, Lăzăroiu a murit, iar ofițerii Serviciului Omoruri au deschis un dosar penal de moarte suspectă.

Andrei Dumitrescu este un jurnalist specializat în realizarea de articole legate, în special, de activitatea Ministerului Afacerilor Interne și toate armele subordonate acestuia, în special Poliția ... vezi toate articolele