Băsescu critică Guvernul că nu i-a răspuns încă la o întrebare din CSAT, privind domeniul energetic

Publicat: 15 02. 2012, 11:48
Actualizat: 29 05. 2012, 11:42
Președintele Traian Băsescu a criticat, marți, Guvernul pentru că nu i-a răspuns încă la o întrebare pe care a formulat-o într-o ședință a CSAT anul trecut, în legătură cu domeniul energetic.

Președintele Traian Băsescu a criticat, marți, Guvernul pentru că nu i-a răspuns încă la o întrebare pe care a formulat-o într-o ședință a CSAT anul trecut, în legătură cu domeniul energetic. Președintele a participat, marți, alături de guvernatorul BNR și de ministrul Mediului, la evenimentul de lansare a proiectului de revizuire a Strategiei de Dezvoltare Durabilă.

El a declarat că în România funcționează încă "piețe distorsionate", dând ca exemplu domeniul energetic. Băsescu a amintit că "acum mai bine de un an" a cerut Guvernului să elaboreze o strategie în domeniul energetic. El a spus, de asemenea, că în anul 2007 s-a discutat problema energetică într-o ședință CSAT, ocazie cu care a întrebat dacă existența unei companii mari de stat în acest sector este de natură să distorsioneze piața. "Nu am obținut un răspuns edificator nici până acum", a spus Băsescu.

El s-a declarat însă satisfăcut de faptul că "revizuirea, implementarea și monitorizarea Strategiei au devenit o responsabilitate explicită a Guvernului".

Mai multe știri pe www.mediafax.ro