„Slugărnicia unor șefi din Poliție face din România un stat ridicol, de parcă nu ne-ar fi fost de ajuns Viorica Vasilica. De Ziua Imnului, zilele trecute, tricolorul a fost arborat în secuime alături de un drapel negru. Tot în secuime, adesea primarii arborează steagul secuiesc pe primării si consilii județene în locul drapelului național. Nu se întâmplă nimic, nici polițiștii și nici procurorii nu fac dosare penale, nu fac conferințe de presă. În schimb, toată Poliția, în frunte cu comisari, chestori și omniprezenți lideri sindicali, sare cu picioarele pe un tânăr (ce-i drept nici el foarte inspirat) care a dobândit legal în Suedia un număr de înmatriculare, care îi deranjează pe liderii PSD. Măi polițiștilor, luați-i numerele buclucașe, dați-i o amendă și lăsați-l în Plata Domnului. Ce ziceți, n-ar fi ceva mai inteligent dacă ați proceda așa? Sau poate pe voi abordările inteligente vă enervează? Mi-aș dori să vă văd acționând ferm, deschizând dosare penale și făcând conferințe de presă când tricolorul este pângărit”, a scris Traian Băsescu, pe Facebook.
Fostul președinte s-a referit la steagul negru arborat ieri de maghiarii din Sfântu Gheorghe. „Am înțeles că mobilul pentru care a fost pus acest drapel este pentru că a decedat o persoană distinsă cu premiul Pro Urbe. Putea fi ridicat de sâmbătă seara pentru a nu se mai crea niciun fel de interpretare,” a declarat prefectul de Covasna, Sebastian Cucu, despre steagul negru arborat lângă tricolor, chiar de ziua Imnului Național.
Cercetările în cazul șoferului care avea numerele mașinii M…PSD vor fi extinse, pentru a verifica de ce nu i-au fost confiscate până acum numerele și permisul, deși Răzvan Ștefănescu mai fusese oprit de Poliție, anunță Georgian Drăgan, purtătorul de cuvânt al Poliției Române.
Răzvan Ștefănescu, în vârstă de 45 de ani, a intrat în România pe data de 17 iulie, prin Vama Nădlac, având o mașină cu numere de înmatriculare M…PSD. Bărbatul s-a plimbat cu mașina prin întreaga țară și – în scurtă vreme – imaginile plăcuțelor sale s-au viralizat pe internet.
Timp de 10 zile, omul a fost oprit în trafic de patru ori de Poliție, în județele Olt, Hunedoara și Dolj. Fără să i se întâmple nimic. Luni dimineața, polițiștii l-au oprit în București, i-au reținut plăcuțele și permisul și i-au întocmit dosar penal. Motivul: românul nu avea dreptul să circule cu acele numere preferențiale, obținute în Suedia, pe teritoriul României. Totuși a fost nevoie de două săptămâni pentru ca Poliția să stabilească acest lucru, perioadă în care oficialii de la București pretind că ar fi corespondat cu autoritățile suedeze.
Iată cum a justificat conducerea Poliției Române măsurile luate împotriva lui Răzvan Ștefănescu: