Prima pagină » Știri » Băsescu îl numește pe Funeriu în locul lui Turcan în Consiliul de conducere al ICR

Băsescu îl numește pe Funeriu în locul lui Turcan în Consiliul de conducere al ICR

Băsescu îl numește pe Funeriu în locul lui Turcan în Consiliul de conducere al ICR
Președintele Traian Băsescu l-a numit, vineri, pe Daniel Funeriu în locul lui Valeriu Turcan în funcția de membru în Consiliul de conducere al Institutului Cultural Român (ICR).

Președintele Traian Băsescu l-a numit, vineri, pe Daniel Funeriu în locul lui Valeriu Turcan în funcția de membru în Consiliul de conducere al Institutului Cultural Român (ICR).

Conform unui comunicat al Administrației prezidențiale, președintele Traian Băsescu a semnat, vineri, Decretul privind eliberarea lui Valeriu Turcan din funcția de membru în Consiliului de conducere al Institutului Cultural Român.

De asemenea, potrivit sursei citate, șeful statului a semnat tot vineri Decretul privind numirea lui Daniel Petru Funeriu în calitatea de membru în Consiliul de conducere al Institutului Cultural Român.

În septembrie 2011, președintele Băsescu l-a numit pe Valeriu Turcan în Consiliul de conducere al ICR. La acea vreme, Turcan era consilier prezidențial pentru Comunicare Publică și purtătorul de cuvânt al șefului statului. În februarie 2012, Valeriu Turcan a demisionat din funcțiile de la Cotroceni.

Fostul ministru al Educației Daniel Funeriu este consilier prezidențial, din februarie acest an.

Funeriu a ocupat funcția de ministru al Educației, Cercetării, Tineretului și Sportului în guvernul condus de Emil Boc, începând din decembrie 2009. În vârstă de 41 de ani și membru al PDL, Daniel Funeriu a fost anterior deținerii postului de ministru al Educației și vicepreședinte al Comisiei prezidențiale pentru politici în educație și cercetare (începând cu noiembrie 2006), precum și europarlamentar și membru în grupul de experți pentru elaborarea „Strategiei cercetării din România între 2007 și 2013”.

Misiunea Institutului Cultural Român (ICR), al cărui președinte este Horia-Roman Patapievici, este promovarea culturii și civilizației naționale în țară și în afara ei. Activitatea Institutului Cultural Român este înțeleasă ca o modalitate complementară de atingere a obiectivelor strategice ale României, alături de inițiativele externe de factură politică și economică. Pe lângă sediul central de la București, ICR mai are deschise alte 18 centre în străinătate: la Budapesta, cu filiala de la Seghedin, la Berlin, Viena, Londra, Paris, New York, Roma, Veneția, Madrid, Lisabona, Istanbul, Varșovia, Praga, Tel Aviv, Stockholm, Chișinău și Bruxelles (Centrul Român de Informare).

Citește și