Băsescu: În iarnă am fost alertat de posibilitatea ca proiectul Renault de la Titu să fie abandonat

Publicat: 16 02. 2012, 08:52
Actualizat: 28 02. 2012, 18:55
Președintele Traian Băsescu a declarat, vineri, că se bucură că proiectul Centrului Tehnic al Grupului Renault continuă, precizând că în timpul iarnii trecute i-a fost teamă de faptul că, din cauza crizei, acesta ar putea fi abandonat.

Președintele Traian Băsescu a declarat, vineri,că se bucură că proiectul Centrului Tehnic al GrupuluiRenault continuă, precizând că în timpul iarnii trecutei-a fost teamă de faptul că, din cauza crizei, acesta ar putea fiabandonat.

„Mă bucur că proiectul merge înainte. În primăvară eram alertatde stoparea proiectului, dar acum lucrurile sunt în regulă. Mi-afost teamă că, din cazua crizei, proiectul se abandonează, de aceeareacția noastră a fost foarte rapidă la ideea de garanții lacreditul BEI”, a declarat șeful statului, aflat în vizită lașantierul Centrului Tehnic Titu al Renault, la un an de ladeschiderea acestuia.

El a mai spus că primul lucru pe care l-a făcut a fost ca pe 12ianuarie să meargă la Luxembourg și să discute cu președintele BEIpentru deblocarea creditelor. „El (președintele BEI) le-a eșalonat,era și Ford și dumneavoastră, mai întâi a fost Ford apoidumneavoastră”, a adăugat Traian Băsescu.

Băsescu a fost întâmpinat pe șantier de Philippe Prevel,directorul general al Renault Technologie Roumanie (RTR) și dedirectorul de proiect de la Titu.

Mediafax