Băsescu l-a decorat pe militarul român vizitat de Obama

Publicat: 14 05. 2013, 18:03
Actualizat: 18 03. 2017, 12:47

reședintele Traian Băsescu i-a conferit militarului român Florinel Enache, rănit în Afghanistan și internat la Walter Reed Military Center, Medalia Națională „Serviciul Credincios” – clasa I, cu însemn de război, pentru militari.

Președintele Băsescu a semnat, marți, decretul de decorare a plutonierului-adjutant principal Constantin-Florinel Enache, informează Președinția.

„Astfel, în semn de recunoștință și apreciere pentru devotamentul excepțional dovedit în timpul executării unei misiuni în Teatrul de operații din Afganistan, în timpul căreia a fost rănit, domnul președinte Traian Băsescu a conferit Medalia Națională «Serviciul Credincios» – clasa I, cu însemn de război, pentru militari, domnului plutonier-adjutant principal Constantin-Florinel Enache. Decorarea a fost făcută la propunerea ministrului Apărării Naționale, domnul Mircea Dușa”, se arată în comunicatul Președinției.

Președintele Barack Obama l-a vizitat, în martie, pentru a doua oară pe Florinel Enache, un militar român rănit în Afghanistan și internat la Walter Reed Military Center, conform unui anunț postat pe contul de Facebook al ambasadei SUA în România

Plutonierul-adjutant Florinel Enache, din Batalionul 280 Infanterie, care aparține Brigăzii de Infanterie Mecanizată Focșani, aflat în misiune în provincia Zabul, a fost grav rănit, în mai anul trecut, în urma exploziei unui dispozitiv artizanal.

Conform Monitorului de Vrancea, plutonierul-adjutant Enache are 45 de ani, locuiește în comuna Gura Caliței și este tatăl unui băiat, elev la un liceu din Focșani.