„Sincer, m-a șocat pur și simplu povestea cu Iuda. Nu cred că este o afirmație responsabilă. În primul rând e o amenințare pe care o putea utiliza serviciul împotriva lor. Pe mine pur și simplu m-a șocat ultima afirmație a lui Coldea. Dacă are ceva de spus să spună public: domnule, l-am avut ofițer pe X, Y, Z, care au încălcat și au vorbit public. Nu știu (dacă era Ghiță – n.r.), n-aș vrea să speculez, dar cred că că a fost prost sfătuit pentru ieșirea publică. Finalul declarației lui Coldea m-a stupefiat. Ea e o amenințare pentru cei care au vorbit acum și pentru cei care vor vrea să mai vorbească. Da (le mai poate face rău celor care vor să vorbească – n.r.), pentru că nu a fost singur în SRI”, a declarat Traian Băsescu, la România TV.
„Ceea ce îmi arată că nu are statura unui mare ofițer de informații cum a ajuns, din păcate”, a mai spus fostul președinte.
„În încheiere, în spiritul perioadei pe care o celebrează acum creștinii, aș vrea să reamintesc și cred că e momentul potrivit și de un celebrul unui personaj biblic, al cărui nume nu aș vrea neapărat să-l dau care în urmă cu circa 2.000 de ani a trădat pentru 30 de arginți, ce dacă ulterior l-au apucat remușcările, lucrurile nu s-au putut repara și răul făcut nu a putut fi rezolvat. Evident ca orice trădător, destinul lui a sfârșit tragic. Din această perspectivă constat cu îngrijorare că unii, în mod vizibil practică astăzi același lucru cu interesele statului român. O fac la vedere, extrem de vocal și fără pic de rușine. Ba mai mult par să-și facă un titlu de glorie din asta, afectând instituții fundamentale și capacități democratice de apărare a statului român. Poate ar fi bine cu toții să reflectăm la acest episod biblic și astfel de personaje. O să revenim cu alte precizări pe măsura întâlnirilor noastre cu membrii comisiilor”, a spus Coldea.
Fostul prim-adjunct al SRI a apărat protocoalele încheiate de Serviciu și instituțiile din justiție, susținând că, în acest moment, în lipsa acestora România este vulnerabilă în ceea ce privește a insistat că în lipsa protocoalelor interesele României în ceea ce privește „infracțiunile la adresa securității naționale, cum ar fi spionajul și trădarea, parțial și terorismul”