Băsescu: Nu există nici un fel de pericol de conflict interetnic în Harghita și Covasna

Publicat: 15 02. 2012, 10:09
Actualizat: 24 07. 2012, 20:29
Președintele Traian Băsescu a declarat, marți, că în Harghita și Covasna nu există niciun fel de pericol de conflict interetnic și, de asemenea, că nu există pericolul desprinderii acestei zone „ca în Kosovo".

Președintele Traian Băsescu a declarat, marți, că în Harghita și Covasna nu există niciun fel de pericol de conflict interetnic și, de asemenea, că nu există pericolul desprinderii acestei zone „ca în Kosovo”.

Șeful statului a precizat că a constatat, în urma vizitei efectuate în zonă, că românii și maghiarii conviețuiesc bine, problema acestora reprezentând-o nivelul de trai scăzut din cauză că investițiile în cele două județe sunt mici din pricina ideii false susținute de politicieni, potrivit căreia în zonă există probleme etnice.

Șeful statului a ținut să precizeze că în cursul vizitei sale a vorbit cu foarte mulți cetățeni din zonă, maghiari sau români, și a constatat că pentru aceștia autonomia nu reprezintă calea spre un trai mai bun.

Băsescu a menționat că îngrijorările acestor cetățeni sunt legate de traiul lor și de nivelul economic al zonei, nefiind preocupați de problema autonomiei.

Nu am auzit cuvântul autonomie”, a spus Băsescu. El i-a invitat pe cei cetățenii cu care s-a întâlnit și a discutat în Harghita și Covasna, să vină să spună public dacă șeful statului minte în legătură cu acest subiect. (Mediafax)