Băsescu transmite președintelui Rusiei condoleanțe

Publicat: 18 11. 2013, 17:38
Actualizat: 10 06. 2014, 02:49

Președintele Traian Băsescu, a transmis, luni, un mesaj de condoleanțe președintelui Federației Ruse, Vladimir Putin, în urma tragicului accident produs pe Aeroportul din Kazan în urma căruia 50 de cetățeni ai Federației Ruse și-au pierdut viața.

„Am aflat cu regret vestea despre tragicul accident produs în seara zilei de 17 noiembrie a.c. pe Aeroportul din Kazan în urma căruia 50 de cetățeni ai Federației Ruse și-au pierdut viața. În aceste clipe de grea încercare, doresc să transmit, în numele poporului român, cât și al meu personal, solidaritatea noastră cu dumneavoastră și cu rudele îndurerate ale victimelor”, se arată în mesajul transmis de președintele României omologului rus, potrivit unui comunicat de presă al Administrației Prezidențiale.

Șeful statului transmite președintelui Federației Ruse „sincere condoleanțe și asigurarea întregii compasiuni, față de cetățenii Federației Ruse afectați de acest eveniment dramatic”.

Cel puțin 50 de persoane au murit după ce un avion de pasageri s-a prăbușit duminică în apropierea orașului rus Kazan.

Avionul, de tip Boeing 737, efectua o cursă internă și decolase de la Moscova.

Aeronava s-a prăbușit înainte de aterizarea pe aeroportul din Kazan, situat în centrul țării.

„Un Boeing 737 care decolase de la Moscova s-a prăbușit la aterizarea pe aeroportul din Kazan și a explodat”, a comunicat Ministerul rus pentru Situații de Urgență.

Printre victime s-a aflat și unul dintre cei doi fii ai președintelui republicii ruse Tatarstan, Irek Minnihanov, în vârstă de 23 de ani.