Băsescu: TVR trebuie desființat și reînființat. A ajuns o afacere

Publicat: 13 06. 2012, 19:25
Actualizat: 14 06. 2012, 10:13

Președintele Traian Băsescu a anunțat, în urmă cu câteva minute, într-o conferință la Cotroceni, că „TVR ar trebui desființată” din pricina dezastrului financiar în care a ajuns televiziunea publică, ceea ce a condus la sublicențierea transmisiunilor de la EURO 2012 către Dolce Sport. Televiziunea publică ar urma să fie reconstruită pe cu totul alte baze, a precizat președintele. Milioane de români nu pot să vadă integral transmisiunile de la Campionatul European de fotbal, din cauza deciziei TVR de a vinde o parte din meciuri câtre o televiziune privată care are o acoperire redusă.

Băsescu a subliniat că TVR este un exemplu de risipă și de ineficiență, în condițiile în care „vezi o televiziune cu două camere” care poate fi competitivă pe piață. „Afacerea” la care s-a referit Băsescu ar aparține „celor din televiziune”. „Sunt o afacere de familie, intertrusturi. Când ai 3500 de salariați, cum cumperi atâta producție de pe piață?!” s-a întrebat Băsescu.

În ceea ce privește reconstrucția TVR, Băsescu a precizat că aceasta ar trebui să aibă în conducere „un manager de televiziune care să aibă cultură”. „TVR trebuie să transmită integral Campionatul European, trebuie să transmită integral Jocurile Olimpice”, a conchis Băsescu.