Băsescu: Voi ridica problema românilor din UE la Consiliul European de iarnă

Publicat: 15 02. 2012, 11:25
Actualizat: 21 05. 2012, 17:51
Traian Băsescu a declarat, miercuri, la Castellon, că va ridica problema românilor aflați în statele din UE la Consiliul European care se va desfășura în 14-15 decembrie la Bruxelles. Președintele s-a întâlnit miercuri cu aproximativ 500 de membri ai comunității românești din acest oraș.


Traian Băsescu a declarat, miercuri, la Castellon, că va ridica problema românilor aflați în statele din UE la Consiliul European care se va desfășura în 14-15 decembrie la Bruxelles. Președintele s-a întâlnit miercuri, în ultima zi a vizitei de stat în Spania, la Castellon, cu aproximativ 500 de membri ai comunității românești din acest oraș.

El le-a spus acestora că va ridica problema modului în care sunt tratați românii care muncesc în statele UE la Consiliul European de iarnă, care va avea loc la mijlocul lunii decembrie la Bruxelles. Pe de altă parte, el i-a asigurat pe cei prezenți că niciodată nu vor fi tratați în Spania în modul în care cetățenii români au fost tratați recent în Italia.

Băsescu le-a spus celor prezenți că dorește ca ei să afle de la el poziția României față de problema românilor din Italia, i-a asigurat pe români că statul îi va proteja pe cetățeni si a subliniat că nu va accepta niciodată ca cetățenii români să se confrunte cu atitudini xenofobe în UE.

Mai multe știri pe www.mediafax.ro