Bataia nu înseamnă educație. Datele culese de peste 50 de ani care arată adevăratul efect al violenței asupra copiilor

Publicat: 12 07. 2017, 17:17
Actualizat: 13 07. 2017, 08:48

Studiul a fost publicat în Journal of Family Psychology și atrage atenția asupra faptului că atunci când copiii primesc o palmă când fac ceva greșit, efectul este același cu cel apărut în cazul abuzului fizic. 

Datele culese și analizate arata de ce bătaia nu este ruptă din Rai și de ce nu este bine ca micuții să fie educați cu palma, formă de corecție care nici măcar nu poate fi considerată educație. 

Corecția fizică a fost asoiată cu degradarea comportamentală și nu a adus beneficii în ceea ce privește disciplinarea copilului pe termen lung. Acesta din urmă este motivul pe care părinții îl invocă atunci când își pălmuiesc copiii. 

La nivel mondial, 8 din 10 copii primesc un astfel de tratament. Există posibilitatea, potrivit studiilor, ca părinții care aleg un asemenea tip de „educare” a copiilor să fi fost ei înșiși victime ale abuzurilor în copilărie. 

În tot acest timp, în România cazurile de violență asupra copiilor se înmulțesc cu fiecare an care trece, astfel că, potrivit unui studiu al Salvați Copii, realizat în octombrie 2015, reiese că peste 6 din 10 părinții români apelează la violență în relația cu cei mici.