Bătrână, descoperită MOARTĂ, în propria-i casă. Poliția a reținut doi suspecți în cazul crimei

Publicat: 13 09. 2024, 15:52

Descoperire macabră în Sibiu, unde o bătrână, în vârstă de 69 de ani, a fost descoperită decedată în anexa cazei sale. Cea care a alertat autoritățile asupra dispariției femeii a fost verișoara acesteia, care s-a alertat atunci când aceasta nu a mai răspuns la telefon. 

La data de 13.09.2024, în jurul orei 07.50, prin apel 112, o femeie a sesizat I.P.J. Sibiu cu privire la faptul că verișoara sa, în vârstă de 69 de ani, din localitatea Racovița este decedată într-o anexă a locuinței.

La fața locului s-au deplasat polițiști de investigații criminale, criminaliști, precum și medic legist din cadrul Serviciului de Medicină Legală Sibiu.

În urma examinării sumare a cadavrului s-a conturat suspiciunea rezonabilă că decesul femeii ar fi survenit în cursul zilei de ieri, ca urmare a comiterii unei fapte cu violență, fiind demarate în regim de urgență activități operative în vederea stabilirii situației de fapt și identificării presupușilor autori ai faptei.

Astfel, în baza activităților investigative complexe desfășurate cu celeritate de către polițiști, în jurul orei 09.00, într-un imobil din municipiul Sibiu, au fost identificați doi tineri, bănuiți de implicarea în comiterea unor fapte cu violență, care ar fi dus la decesul victimei.

Cei doi tineri, unul din Avrig și celălalt din Porumbacu de Jos, sunt în prezent în custodia polițiștilor de investigații criminale și sunt audiați în vederea lămuririi circumstanțelor comiterii faptei.

Trupul victimei a fost transportat la Serviciul de Medicină Legală Sibiu în vederea efectuării autopsiei.

Cercetările au fost preluate de Parchetul de pe lângă Tribunalul Sibiu, urmând a se stabili încadrarea juridică a faptei.

Facem precizarea că, pe întreg parcursul procesului penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.