Beatrice Mahler, managerul Institutului „Marius Nasta” din București, trage un semnal de alarmă în legătură cu evoluția pandemiei de COVID, subliniind că cetățenii ar trebui să respecte regulile și să conștientizeze că orice carantinare aduce cu sine alte reguli dure.
Chestionată, la Digi24, pe subiectul carantinării Capitalei, în condițiile creșterii numărului de infectări și al pacienților internați în spital, medicul Beatrice Mahler a spus că ar fi mult mai important să respectam regulile pe care le avem.
„Să conștientizăm că orice carantinare aduce cu sine alte restricții și alte reguli dure, pe care să le respectăm și pe care este greu să le ducem. Ar fi o carantinare după un an de restricții.
În spitale este foarte dificil sunt foarte mulți pacienți cu forme severe”, a spus Mahler.
Beatrice Mahlar a evidențiat importanța vaccinării, singura modalitate de a ne proteja 100% de formele severe de boală.
„Să fim conștienți că singura metodă terapeutică reală și bazată pe dovezi e vaccinul. Este o metodă profilactică ce poate fi aplicată, iar reacțiile adverse sunt minime și pot fi preîntâmpinate”, a mai spus managerul Institutului „Marius Nasta”.
Șeful Executivului, Florin Cîțu, le-a solicitat prefecților să adopte noi măsuri pentru a se asigura de respectarea „strictă” a regulilor, în condițiile în care numărul infectărilor cu COVID-19 a crescut mult în ultima vreme. Potrivit lui Cîțu, în condițiile în care actualele măsuri ar fi respectate, nu va fi nevoie de noi restricții.
Pe fondul discuțiilor legate de o eventuală carantinare a Capitalei și a altor orașe mari din țară, în spațiul public s-a reanimat dezbaterea despre viitorul școlii în pandemie.
În timp ce unii politicieni și membri ai societății civile și ONG-uri susțin că școlile ar trebui și ele închise, ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a spune că acestea ar trebui să rămână deschise, cu excepţia acelor situaţii în care „situaţia epidemiologică o impune”.