Becali: E inadmisibil ce a făcut Ganea, dar e benefic pentru arbitraj

Publicat: 15 02. 2012, 10:20
Actualizat: 05 04. 2012, 16:14
Finanțatorul FC Steaua, Gigi Becali, a declarat, luni, că este inadmisibil comportamentul atacantului timișorean Ionel Ganea, care a lovit un arbitru, dar a precizat că acest gest are și o parte buna, pentru că arbitrii asistenți nu-și vor mai permite să facă tot felul de "șiretlicuri".

Finanțatorul FC Steaua, Gigi Becali, a declarat, luni, că este inadmisibil comportamentul atacantului timișorean Ionel Ganea, care a lovit un arbitru, dar a precizat că acest gest are și o parte buna, pentru că arbitrii asistenți nu-și vor mai permite să facă tot felul de "șiretlicuri".

"Ce a făcut Ganea aseară eu zic că este inadmisibil, dar părerea mea e că, așa inadmisibil cum e, pot s-o numesc un fel de jertfă pentru fotbalul românesc. Ca imagine va fi rău pentru România, dar pentru fotbalul românesc ce a făcut Ganea va fi benefic în arbitraj, nu se vor mai întâmpla lucrurile de până acum, acele șiretlicuri pe care le fac ei, cum a fost la Vaslui cu arbitrul de rezervă, că a lovit Thereau. Nu se vor mai întâmpla. E urât, e inadmisibil, dar el este un simbol al jertfei pentru fotbalul românesc. Nu-și vor mai permite tușierii să facă șiretlicurile astea care au început să se practice. Dacă e erou? Eu zic că da. E urât, inadmisibil, dar zic că pentru viitorul fotbalului și arbitrajului românesc, e un fel de erou", a spus Becali.

Conducătorul FC Steaua a firmat că de acum înainte arbitrii se vor gândi mai bine, vor fi mai concentrați și nu-și vor mai permite să facă ce a făcut asistentul la meciul Poli – Rapid. Becali îl consideră vinovat pe turșier pentru incidentul creat. "Ganea, se vede clar, e la un metru. Cred că acest scenariu a fost stabilit dinainte cu acel arbitru de margine. Și, dacă nu se întâmpla asta, scenariul se mai repeta. E părerea mea. Eu am spus roșu, atunci când a avut Ganea intrarea aia în minutul cinci, atunci trebuia eliminat, dar nu vorbim de arbitrul de centru, ci de tușier", a adăugat el.

Patronul Stelei a precizat ce s-ar fi întâmplat dacă Ganea era jucătorul formației din Bulevardul Ghencea și se comporta ca la meciul cu Rapid: "Bineînțeles că trebuia suspendat, un gest din ăsta afectează echipei, putea să piardă cu 3-0. Ce făceam eu? Îi dădeam salariul pe tot anul, că era al meu, s-a bătut pentru familia mea, dar îl și dădeam afară definitiv. Adică îi dădeam și una caldă, și una rece. Să fie și băiatul mulțumit, dar și opinia publică mulțumită. Așa am făcut cu avocatul care l-a apărat pe ăla care a lovit cu lanțul (n.r. – Tweety). L-am dat afară, dar i-am dat și 5.000 de euro cadou, ca să nu plece înjurând, ci cu inima deschisă. Asta făceam și cu Ganea: "Bă-i Ganea, n-am ce să-ți fac, trebuie să te dau afară!". Trebuie dat exemplu, trebuie văzute și lucrurile pozitive, și cele negative, că va face înconjurul lumii. Lucrul pozitiv este jertfa pe care a dat-o Ganea, care va folosi fotbalului românesc", a spus Becali. (Mediafax)