Berarii din Germania, forțați să își arunce berea din cauza pandemiei
Producătorii de bere germani au fost forțați să arunce berea pe care nu au reușit să o vândă. Aceștia au solicitat guvernului ajutor financiar, din cauză că restricțiile impuse pe fondul pandemiei de coronavirus au redus cererea, informează Reuters.
Pandemia a lovit puternic în industria berii
Pub-urile, hotelurile și restaurantele din Germania sunt închise din noiembrie în cel de-al doilea lockdown al țării, după primul care a avut loc la începutul anului trecut.
Producătorii au solicitat guvernului german să ofere ajutor fabricilor de bere în cadrul programelor țării de a ajuta industria să se recupereze după impactul crizei coronavirusului. Guvernul Germaniei a acordat ajutor financiar puburilor și barurilor, dar nu fabricilor de bere.
„De la o săptămână la alta, din ce în ce mai multe fabrici de bere, pub-uri și angrosiști se confruntă cu o amenințare la existența lor deși nu e vina lor și sunt amenințați de insolvență”, arată o scrisoare deschisă de la aproximativ 300 de fabrici de bere publicată de asociațiile de producători de bere DBB și VPBD.
Vânzările de bere, „nici pe departe suficiente”
Scrisoarea a fost semnată de fabrici de bere precum Carlsberg Deutschland, o unitate a producătorului danez de bere Carlsberg, Bitburger Braugruppe, Krombacher și Paulaner Brauerei.
„Carantina și prăbușirea pieței de bere la halbă au însemnat că fabricile de bere și-au pierdut o mare parte din fundațiile economice peste noapte”, se arată în scrisoare.
„Stocul în valoare de multe milioane de euro care și-a depășit data de comercializare a trebuit să fie aruncat”.
Vânzările totale de bere îmbuteliată în magazine nu au fost „nici pe departe suficiente” pentru a compensa pierderile din vânzările către sectorul hotelier și exporturile slabe, au spus fabricile de bere.