BICICLEȘTI 2014. Mii de bucureșteni au venit pe Kiseleff să facă mișcare curată. LIVE
Mii de bucureșteni au venit astăzi pe șoseaua Kiseleff să facă mișcare. Cu bicicletele, cu rolele sau la plimbare cu cărucioarele, toată lumea face mișcare curată. Copii, bunici, părinți și tineri, toată lumea a venit să se bucure timp de câteva ore de vremea frumoasă. Mulți dintre cei care au venit pe Bulevardul Kiseleff au spus că ar fi de acord ca șoseaua să fie închisă în fiecare zi, deoarece astfel ar veni mult mai des să facă mișcare. Campania BICICLEȘTI a fost lansată în toamna anului trecut de Gândul și Prosport. Mii de oameni au ieșit în stradă week-end-uri la rând pentru câteva ore de mișcare, cu bicicletele, cu rolele, sau pur și simplu pentru a bate la pas Kiseleff-ul „eliberat” de mașini.
Gândul a transmis live de la BICICLEȘTI. Mai jos găsiți principalele momente ale zilei:
UPDATE 16:30 Întrecere pe trotinetă, la Șosea.
Mediafax Foto// Razvan Lupica
UPDATE 16:05 Nimeni nu este lăsat deoparte. Și patrupedele sunt bine venite pe Kiseleff, acolo unde mii de bucureșteni fac sâmbătă mișcare curată.
Mediafax Foto// Razvan Lupica
UPDATE 15:45 Bicicliștii pedalează, cu mic, cu mare, pe Kiseleff.
UPDATE 15:12 Din nou la drum. Atmosfera se încinge, din ce în ce mai mulți bicicliști pun stăpânire pe Kiseleff.
Mediafax Foto// Razvan Lupica
UPDATE 14:45 După o plimbare bună, o pauză pe măsură la soare.
Mediafax Foto// Razvan Lupica
UPDATE 13:55 Astăzi, copiii au voie pe șosea. Pe Kiseleff.
Mediafax Foto// Razvan Lupica
UPDATE 13:45 Lucian Mîndruță se bucură din plin de ziua frumoasă de primăvară la „BICICLEȘTI”, evenimentul la care toată lumea poate face mișcare curată pe Kiseleff.
UPDATE 13:30 Mulțumim Poliției Locale, care a contribuit la buna desfășurare a evenimentului.
UPDATE 13:00 Voie bună la Biciclești. Se merge pe role, se aleargă și se practică diferite sporturi cu mingea. Câțiva dintre participanți au ales o variantă cel puțin interesantă: pedalează alături de câinii lor.
FOTO: ProSport
UPDATE 12:50 Se joacă și fotbal la Biciclești
FOTO: ProSport
UPDATE 12:40 Biciclești reprezintă un moment propice pentru cei mici să învețe să meargă pe bicicletă. Unora le iese, altora nu prea:)
FOTO: ProSport
UPDATE 12:30 Se pot închiria biciclete cu 15 RON pentru 24 de ore. Pentru cei care vor să pedaleze o singură oră pe Bulevardul Kiseleff, prețul este de doar 4 lei.
FOTO: ProSport
UPDATE 12:20 Cu 20 de minute întârziere, a început „Biciclești”. Startul a fost dat de un puști de 5 ani, care s-a urcat pe bicicletă și a țipat „Tot Bucureștiul e al nostru!”
FOTO: ProSport
UPDATE 12:00 Închiderea străzii Kiseleff a întârziat un pic. Aparent, sunt câteva mici probleme cu „sincronizarea Poliției”, așa cum ne-a dezvăluit un reprezentant al acesteia.
UPDATE 11:00 MESAJUL LUI DRĂGULESCU Participant în toamnă la evenimentul inițiat de ProSport și Gandul.info, octuplul campion mondial la gimnastică, Marian Drăgulescu, vorbește despre dimensiunea proiectului „BICICLEȘTI”.
FOTO: Andru NENCIU/ProSport
„Sper că voi reveni și la ediția din acest. La finele lui 2013 m-am teleportat în timp datorită acțiunii voastre. Dar nu numai că mi-am adus aminte de copilărie, ci am și văzut că Bucureștiul poate promova, asemenea altor capitale din lume, mișcarea care-ți transmite o stare de bine, joaca, întoarcerea în lumea copilăriei. La 34 de ani, încă îmi țin și eu echilibrul bine pe bicicletă. Le transmit tuturor bucureștenilor să-și petreacă măcar câteva zeci de minute pe bicicletă sau pe role „. Legitimat la CSA Steaua, Marian a revenit în activitate în urmă cu două luni și se pregătește pentru Europeanul de gimnastică de la Sofia.
Campania BICICLEȘTI a fost lansată în toamna anului trecut de Gândul și Prosport, bucureștenii, și nu doar ei, răspunzând provocării de a face mișcare curată. Mii de oameni au ieșit în stradă week-end-uri la rând pentru câteva ore de mișcare, cu bicicletele, cu rolele, sau pur și simplu pentru a bate la pas Kiseleff-ul „eliberat” de mașini.
N-au lipsit nici vedetele, Helmut Duckadam sau Marian Drăgulescu fiind printre ele.
GeoBateȘaua și Asociația „Bate Șaua Să Priceapă Iapa” vă invită în 2014 la edițiile BICICLEȘTI, continuând astfel inițiativa ProSport și Gândul care și-au propus începând din octombrie 2013 să ofere în București cea mai mare platformă de activități recreative de week end.
Începând de sâmbătă 29 martie și până la finalul lunii iunie, bd. Kiseleff va fi închis traficului auto două sâmbete pe lună, bucureștenii fiind din nou invitați să facă mișcare în aer liber, chiar în centrul orașului.
Astfel, prima ediție BICICLEȘTI din 2014 se va desfășura sâmbătă, 29 martie, între orele 12.00 și 18.00, bucureștenii putându-se plimba din nou pe bd. Kiseleff cu bicicletele, cu rolele, trotinetele sau pur și simplu, la pas. Să redescoperim strada fără mașini, aglomerație sau poluare!
În octombrie și noiembrie anul trecut, timp de 3 week end-uri, câteva mii de bucureșteni s-au putut bucura pe o vreme superbă de toamnă, de mișcare și plimbare pe bd. Kiseleff, pe porțiunea dintre Arcul de Triumf și Piața Victoriei, departe de trafic și aglomerație.
Bucureștenilor care au ieșit să facă mișcare în aer liber li s-au alăturat anul trecut și sportivi celebri, între care campionul României la gimnastică Marian Drăgulescu, împreună cu Mihai Donisan, campion național la săritura în înălțime, precum și Helmuth Duckadam, fost portar al echipei Steaua, care a venit la o plimbare cu bicicleta alături de fiica lui cea mică, Julianne.
„Bate Șaua Să Priceapă Iapa” este o asociație nonprofit, înființată în 2004 și militează pentru promovarea bicicletei și a transportului alternativ. Activează pentru promovarea tradițiilor cultural-artistice, turismului sportiv, activ și de aventură și a turismului rural, ecologic și istoric.
Câte piste de biciclete sunt în București
Gândul a scris că Bucureștiul se poate „lăuda” la ora actulă doar cu șapte piste pe care pot circula bicicliștii care au o lungime totală de câțiva kilometri, în ciuda faptului că începând din anul 2008 s-au amenajat 194 de kilometri de trasee destinate iubitorilor transportului „pe două roți”, cu patru kilometri în plus decât în Budapesta. Cele mai multe rute pentru bicicliști au fost însă desființate ulterior de Poliție, fie din cauza obstacolelor care se întâlneau pe parcursul lor, fie din cauza bordurilor care nu se găseau la nivelul carosabilului.
Astfel, cel mai important oraș al României nu mai poate concura în prezent la acest capitol cu alte capitale europene, precum Parisul sau Viena, unde pistele pentru bicicliști măsoară sute de kilometri lungime, iar închirierea bicicletelor a devenit o tradiție.
Cu toate acestea, în țara noastră se vând anual biciclete în valoare de circa 45 de milioane de euro, potrivit unor estimări realizate pe baza datelor publicate de biroul de statistică al Uniunii Europene – Eurostat, și în aproape 30% dintre gospodăriile românilor poți găsi o bicicletă.
Inițiativa BICICLEȘTI a putut fi pusă în aplicare după ce ProSport și Gândul au lansat în toamna anului trecut o campanie de strângere de adeziuni, campanie la care Primăria Capitalei a răspuns afirmativ și a acceptat să închidă circulația auto pe toată lungimea bulevardului Kiseleff! La doar două zile de la demararea campaniei, reprezentanții instituției, prin Centrul de Proiecte și Programe Educaționale și Sportive pentru Copii și Tineret, au anunțat că bucureștenii dornici de mișcare se pot bucura de un nou loc de promenadă: Bulevardul Kiseleff.
De asemenea, primarul Capitalei, Sorin Oprescu, s-a arătat încântat, în toamna anului trecut, de campania BICICLEȘTI: „Am fost fericit când am văzut că nu înjură ăia din mașini”, a explicat acesta, invitat la „După 20 de ani”, la Pro TV și, ulterior, la un interviu transmis pe site-urile Gândul.info și StirileProTV.ro. „Sigur că vreau să o permanentizez. Dar când aud «De ce nu închizi Calea Victoriei?» Mergi cu un copil de mână – în dreapta bănci, în stânga firme. Am de gând să măresc trotuarul pe Calea Victoriei, să măresc și să înceapă să își facă cofetării, restaurante. Calea Victoriei să fie zonă de promenadă, cu magazine frumoase, pe stânga, pe dreapta. Vreau să reînvii spiritul, atmosfera, să poa’ să viziteze Academia, au ce face, dar numai să am obiectul ăsta”, a adăugat Sorin Oprescu.