Biden îi va propune lui Putin „o cale diplomatică” pentru a ieși din criza ucraineană, în conversația telefonică pe care o vor avea joi seara

Publicat: 30 12. 2021, 12:17
Sursa foto: Shutterstock

Joe Biden îi va propune lui Vladimir Putin o „cale diplomatică” pentru a ieşi din criza ucraineană, în timpul convorbirii telefonice care va avea loc joi seară. Aceasta este a doua astfel de convorbire dintre cei doi președinți de stat de când a escaladat criza din Ucraina, scrie BBC.

Joe Biden şi Vladimir Putin vor aborda „diverse subiecte, înclusiv viitoare contacte diplomatice cu Rusia”, a anunţat miercuri o purtătoare de cuvânt a Casei Albe pentru probleme de securitate.

Statele Unite rămân „profund îngrijorate” de prezenţa trupelor ruseşti la frontiera cu Ucraina și vor fi „pregătite să răspundă” în caz de invazie, potrivit unui responsabil al Casei Albe.

„Washingtonul ar vrea să vadă trupele ruseşti întorse în zonele lor obişnuite de antrenament”, a precizat sursa.

Joe Biden continuă să se sfătuiască cu „aliaţii şi partenerii săi” pe acest subiect, a precizat purtătoarea de cuvânt a Consiliului de Securitate Naţională, Emily Horne.

Discuția dintre Putin și Biden vine după ce miercuri, secretarul de stat Antony Blinken a vorbit cu preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski şi cu omologii săi francez, german şi britanic.