Prima pagină » Știri » BIG BROTHER la Direcția pentru Protecția Copilului TELEORMAN, cunoscută din dosarul lui DRAGNEA

BIG BROTHER la Direcția pentru Protecția Copilului TELEORMAN, cunoscută din dosarul lui DRAGNEA

Angajații Direcției pentru Protecția Copilului Teleorman, instituție devenită cunoscută după dosarul angajărilor fictive în care e judecat Liviu Dragnea, se plâng că sunt supravegheați permanent la locul de muncă cu un sistem video care se extinde până spre toaletele instituției.

Potrivit angajaților, fiecare încăpere și intrările în toalete sunt dotate cu camere de supraveghere. Unii susțin că filmări făcute cu aceste camere de supraveghere sunt folosite ca probe în cadrul Comisiilor de Disciplină, tot mai dese în ultimul an.

Unul dintre aceștia a declarat, corespondentului MEDIAFAX, sub protecția anonimatului, că situația e extrem de presantă: „E sub orice critică conducerea actuală, de când au pus camerele de supraveghere. Eu înțeleg că are nevoie de probe pentru Comisia de Disciplină, dar vreau ca măcar când merg la toaletă să știu că nu e nimeni informat. În unele locuri, prezența lor e justificată, dar nu văd sensul lor în fiecare încăpere. Și nu e deloc normal și nici ușor să își desfășori activitatea”.

Supravegherea personalului într-o instituție publică este o activitate reglementată prin lege și, potrivit comisarului șef Iulian Orbeșteanu din cadrul Inspectoratului Județean de Poliție Teleorman, „camerele de supravghere trebuie să fie montate de o societate specializată, care să aibă licență și trebuie să respecte normele cu privire la protecția datelor cu caracter personal. În niciun caz nu este în regulă ca acele camere de supravghere să fie montate în zona toaletelor”.

Într-o solicitare în baza Legii 544 a accesului de informațiile de interes public, Consiliul Județean Teleorman informează că realizarea sistemului de supraveghere a costat 17.777,01 lei.

Direcția pentru Protecția Copilului Teleorman, subordonată Consiliului Județean, a avut dificultăți financiare cu o lună în urmă, când nu a putut plăti integral indemnizațiile persoanelor cu handicap grav.

Situația a fost unică la nivel național și a fost confirmată de una dintre angajatele instituției:

„Trebuia să existe o mărire a indemnizațiilor și am decis să dăm mai puțin cu 25 de lei persoanelor cu handicap grav. Pentru că nu ne-au ajuns banii de la buget, urmând ca luna viitoare să achităm și restanța. În momentul în care s-a făcut solicitarea pentru bani, a apărut o problemă la necesarul de bani. Nu ne-am încadrat pe sumă”.

În aceste condiții, aproximativ 7.000 de persoane din județul Teleorman, cu handicap grav nu și-au încasat indemnizațiile integral.

Citește și