Prima pagină » Știri » Bilanț IGSU după ploile torențiale: 14 localități din 12 județe au fost afectate

Bilanț IGSU după ploile torențiale: 14 localități din 12 județe au fost afectate

Bilanț IGSU după ploile torențiale: 14 localități din 12 județe au fost afectate
Pompierii au intervenit în 14 localități din 12 județe, în urma ploilor torențiale de luni seara, și au scos apa din peste 150 de curți și 30 de subsoluri. Vântul puternic a desprins 3 acoperișuri de pe clădiri, iar 6 copaci au fost doborâți pe carosabil.

Potrivit IGSU, bilanțul ultimelor 24 de ore se prezintă mult mai bine raportat la săptămâna trecută, fiind înregistrate intervenții în 14 localități din județele Arad, Argeș, Bacău, Bihor, Buzău, Dâmbovița, Hunedoara, Ilfov, Neamț, Olt, Teleorman și Vâlcea.

Echipajele de pompieri au acționat pentru evacuarea apei din 7 case, 34 beciuri, 164 curți și de pe 2 străzi. Totodată, din cauza vântului puternic 3 acoperișuri au fost desprinse de pe clădiri, iar 6 copaci au fost doborâți pe carosabil.

Deși în luni și pe parcursul nopții au fost emise peste 50 de atenționări și avertizări hidro-meteorologice de fenomene severe, nu au fost înregistrate situații extreme care să se soldeze cu victime.

În județul Arad, între orele 19:10 -19:40, a fost cod roșu de grindină, averse cu caracter torențial și vijelie puternică în urma căruia au fost afectate de inundații satele Dezna și Buhani din comuna Dezna. Pompierii au intervenit pentru evacuarea apei din 37 curți și 2 locuințe, iar 7 persoane au fost evacuate preventiv la rude din cauza nivelului mare al apei acumulate în gospodării.

Marți dimineață echipajele ISU nu mai aveau misiuni.

Din punct de vedere al alimentării cu energie electrică, marți dimineață se înregistrau întreruperi în 8 localități din județele Harghita și Iași. Pentru remedierea defecțiunilor acționează mai multe echipe tehnice ale distribuitorilor de energie electrică.

Marți, toată țara se află sub prognoză de instabilitate atmosferică accentuată și cantități de apă însemnate. Inspectoratele pentru situații de urgență rămân mobilizate pentru a interveni, în cel mai scurt timp, în zonele unde se pot produce situații de urgență.

În contextul creșterilor de debite pe mai multe cursuri de apă din țară, oamenii sunt atenționați să nu traverseze râurile prin apă și să nu se apropie de malurile acestora.

Citește și