Grecia era în continuare devastată de incendii duminică noapte, când pompierii au anunțat că bilanțul victimelor înregistrate până în prezent a ajuns la 61, relatează AFP.
Autoritățile au declarat stare de urgență pe tot teritoriul țării și trei zile de doliu național în memoria victimelor.
Majoritatea victimelor (57 de persoane) au murit în vestul Peninsulei Peloponez. Prestigiosul sit arheologic de la Olympia, inclus de UNESCO pe lista Patrimoniului Mondial al Umanității, a fost salvat din calea flăcărilor în ultimul moment. "Situl a fost salvat", a declarat, duminică seară, ministrul grec al Culturii, Giorgios Vulgarakis.
Focul s-a extins către Arcadia, în centrul Peninsulei Peloponez, amenințând, duminică seară, un alt monument antic, templul de la Bassae construit în secolul V înainte de Hristos și aflat, de asemenea, pe lista patrimoniului UNESCO.
Circa 1.000 de pompieri, asistați de 425 de militari și 16 avioane și elicoptere, erau implicați în operațiunile de stingere a incendiilor din Peloponez. Echipele de intervenție elene sunt asistate de patru avioane-cisternă și 60 de pompieri francezi, 30 de pompieri ciprioți și un avion italian.
Serbia, Israel, Slovenia, Spania, România, Germania, Norvegia, Olanda și Austria au promis, de asemenea, ajutor autorităților elene. Atena a solicitat ajutorul Statelor Unite și a Rusiei.
Locuitorii și turiștii din regiune s-au refugiat pe zonele de costă și pe plaje iar circa 40 de sate au fost evacuate. Autoritățile le-au furnizat locuitorilor evacuați circa 1.000 de corturi și au promis acordarea de ajutoare financiare. (Mediafax)