Prima pagină » Coronavirus » BioNTech: Lansarea vaccinului anti-COVID în decembrie este posibilă. Mâine va fi depusă cererea pentru autorizare

BioNTech: Lansarea vaccinului anti-COVID în decembrie este posibilă. Mâine va fi depusă cererea pentru autorizare

BioNTech: Lansarea vaccinului anti-COVID în decembrie este posibilă. Mâine va fi depusă cererea pentru autorizare
BioNTech: Lansarea vaccinului anti-COVID în decembrie e posibilă. Mâine va fi depusă cererea pentru autorizare / Sursă FOTO: Shutterstock - caracter ilustrativ

Potrivit unui anunț făcut de AFP pe Twitter, fondatorul și directorul BioNTech, Ugur Sahin, afirmă că lansarea vaccinului anti-COVID-19 ar putea avea loc în luna decembrie. Liderul companiei a spus că mâine va fi depusă cererea pentru autorizare în SUA, iar săptămâna viitoare, în Europa.

Vaccinul are o eficiență de 95%

BioNTech şi Pfizer au anunțat că vaccinul dezvoltat în colaborare a avut succes în fazele de testare, având o eficiență de 95%.

Există șansa ca în acest an să primim aprobarea din SUA sau Europa sau ambele. Putem începe chiar să livram vaccinul în decembrie, dacă toată lumea colaborează foarte strâns”, a declarat Sahin.

Cercetătorii britanici susțin că au creat un spray nazal care protejează împotriva Covid-19 și chiar împiedică transmiterea virusului

Cercetătorii de la Universitatea din Birmingham susțin că au dezvoltat un spray nazal care previne infectarea cu coronavirus, dar și răspândirea virusului, informează Aleph News, care citează Sky News.

Potrivit acestora, spray-ul „blochează” particulele de virus în interiorul nasului, de unde poate fi eliminat fie prin suflarea nasului, fie prin înghițire.

Deoarece virusul este încapsulat în spray, acesta este împiedicat să fie preluat de către organism, așa că dacă particulele de virus sunt transmise unei alte persoane prin strănut sau tuse, persoana respectivă este mai puțin probabil să fie infectată cu particule active de virus, spun cercetătorii.

Deși nasul filtrează mii de litri de aer în fiecare zi, nu există prea multă protecție împotriva infecțiilor, iar majoritatea virușilor se transmit prin aer. Spray-ul pe care l-am creat oferă această protecție și poate, de asemenea, împiedica transmiterea virusului de la persoană la persoană”, a declarat profesorul Liam Grover, unul dintre principalii autori ai studiului.

 

Radu Cristian ... vezi toate articolele

Citește și