Prima pagină » Știri » BLACK FRIDAY 2013 la GAUDEAMUS. Lista reducerilor și evenimentelor la târgul de carte GAUDEAMUS 2013. Ce recomandări fac Dan C. Mihăilescu și Ana Blandiana

BLACK FRIDAY 2013 la GAUDEAMUS. Lista reducerilor și evenimentelor la târgul de carte GAUDEAMUS 2013. Ce recomandări fac Dan C. Mihăilescu și Ana Blandiana

GAUDEAMUS 2013. 600 de evenimente, dintre care majoritatea lansări de carte, mii de cărți în limba română sau în alte limbi, reeditări ale unor volume din literatura clasică, așa s-ar putea rezuma în câteva cuvinte ediția aniversară a GAUDEAMUS 2013.

GAUDEAMUS 2013. 600 de evenimente, dintre care majoritatea lansări de carte, mii de volumeîn limba română sau în alte limbi, reeditări ale unor volume din literatura clasică, așa s-ar putea rezuma în câteva cuvinte ediția a 20-a aniversară a GAUDEAMUS 2013. În săptămâna BLACK FRIDAY, și la târgul de carte sunt făcute reduceri unele ajungând până la 80%.

Sâmbătă și duminică scriitorii români promit un GAUDEAMUS 2013 de zile mari cu multe lansări ale autorilor consacrați, dar și ale debutanților. Ana Blandiana, Dan. C.Mihăilescu, Augustin Buzura, Daniel Vighi, Gabriel Liiceanu, Andrei Pleșu  sunt câțiva dintre autorii care își lansează noile cărți la GAUDEAMUS 2013.

Dacă în primele trei zile ale târgului au fost 40.000 de vizitatori, în weekend organizatorii așteaptă 40.000 de vizitatori pe zi. Editurile vin cu oferte speciale și reduceri de până la 80% pentru toate volumele aduse la târg. Unele dintre casele de publicații vin cu reeditări ale unor cărți din literatura clasică sau a unor almanahuri vechi precum „Anticipația”.

Gândul a stat de vorbă cu patru dintre scriitorii români care au lansări de carte la GAUDEAMUS 2013: Ana Blandiana, Dan C. Mihăilescu, Augustin Buzura și Daniel Vighi, autori care au făcut și recomandări de lectură pentru cititorii gândul.

Ana Blandiana despre „Fals tratat de manipulare”

Poeta Ana Blandiana va lansa sâmbătă de la ora 18.00 cartea „Fals tratat de manipulare”, editată de Humanitas. Ana Blandiana spune că titlul volumului este  de fapt o autironie,„o îngânare a lui Pseudo- Kinegeticos de Alexandru Odobescu”, pentru că nu este de fapt un tratat.

„Cartea este serioasă, poate chiar sumbră într-un anumit fel. Este un eseu despre manipulare, ale cărui argumente sunt niște întâmplări din viața mea. Sunt niște fragmente de proză autobiografică, cu întâmplări reale. Dar nu este o carte de amintiri pur și simplu din viața mea, este o carte despre felul în care în permanență trăim ceea ce suntem împinși să trăim sau credem ceea ce suntem convinși să credem”, a declarat Ana Blandiana pentru gândul. Poeta spune că unele dintre întâmplările adunate în volum au marcat-o întreaga viață. Una dintre acestea vine din copilăria ei, când a asistat la arestarea tatălui ei, moment din cauza căruia a avut coșmaruri.

„Primul capitol se numește „Prima manipulare” și povestesc prima arestare a tatălui meu,  la care am asistat ca fetiță la 5-6 ani. A fost o percheziție în urma căreia tata a fost arestat pentru că s-a găsit un revolver în sertarul meu cu jucării. Acel revolver a fost pus acolo pentru că eu n-am avut curajul să rămân singură în cameră cu cei care veniseră să facă percheziția. Iar după aceea ani de zile am avut coșmaruri , visam această întâmplare și mă trezeam țipând, simțându-mă vinovată eu de arestarea tatei. A fost o formă atroce de manipulare a unui copil”, a spus Ana Blandiana.

În carte predomină întâmplările nefericite din viața poetei, dar sunt unele și fericite. Ana Bladiana își aduce aminte de fericirea culesului de ciuperci: „Este descrierea unei excursii în Munții Apuseni, în satul Horea, comuna Albac. Urcând spre casa părintească a lui Horea, am descoperit mii și mii de ciuperci. Această povestire este povestirea unei întâmplări fericite”.

Dan C. Mihăilescu despre cele 11 femei care au marcat România

Criticul și istoricul literar Dan C. Mihăilescu  lansează tot sâmbătă de la ora 15.45, la standul Editurii Humanitas,  cartea „Castelul , Biblioteca, Pușcăria. Trei vămi ale feminității exemplare”. Publicistul a adunat poveștile a 11 femei care și-au pus într-un fel sau altul amprenta asupra României contemporane

„Recunosc că este un tiltu cam răsbănicios așa, cam snob. Am pus la un loc 11 femei minunate, care cred eu că povestesc România noastră din secolul XIX-lea până acum. Pe de o parte avem trei castelane, care știu să iubească, știu să fie amantele unor ambasadori, ale unor prinți moștenitori, știu să facă România Mare. O avem pe Regina Maria, care este pentru mine feminitatea desăvârșită din România. O avem alături de ea pe Maria Cantacuzino Enescu, iubita finală a lui Nae Ionescu demonicul. O avem pe Zoe Cămărășescu, fiica doamnei de onoare Zoe Bengescu, care ne aduce toată viața frumoasă de la Palat. O avem pe acestă extraordinară Anița Nandriș, o bucovineancă mamă a trei flăcăi, care își lasă în țară mama paralizată și pleacă în Siberia cu cei trei fii ai ei”, a declarat pentru gândul  Dan C. Mihăilescu.  Pentru publicist, Regina Maria și Anița Nandriș sunt de fapt „fața și reversul monedei naționale”.
„La mijlocul cărții, am pus sângele intelectual, femei precum Alice Voinescu care dialogau de la egal la egal cu Andre Gide, Claudel, și care după un an de zile pleacă în domiciliu forțat și îi mulțumește lui Dumnezeu că o țărancă din sat îi dă un ou, o roșie, o găină. Alături de ea sunt Pia Pillat, care la 70 de ani făcea  baie în apă de munte goală, Nely Pillat, soția lui Dinu Pillat”, a mai spus Dan C. Mihăilescu. Acesta arată că femeile cuprinse în carte pot fi cu ușurință modele pentru tinele de astăzi. „Regina Maria și Anita Nandriș sunt cele două paranteze între care este cuprinsă toată simțirea, tot senzualismul, toată noblețea. Avem o trăire a feminității  pe care aș dori-o impusă, indusă tuturor domnișoarelor”, conchide Dan C. Mihăilescu.

Augustin Buzura: „Nici vii, nici morți”

Scriitorul Augustin Buzura recomandă cititorilor români să-i cunoscă ultima carte de publicistică „Nici vii, nici morți”, apărută la Editura Rao. „Fiecare carte este o lume, și cinstit ar fi să cunoască toate lumile cu puțintă. M-ar interesa să cunoască și publicistica mea pentru că este un soi de oglindă asupra lumii în care trăim, o oglindă sinceră, fără compromisuri, care n-are cum să nu intereseze pe un cititor care vrea să știe despre lumea noastră de astăzi”, a spus pentru gândul Augustin Buzura.

Scriitorul a adus la Gaudeamus și reeditările romanelor „Absenții” și „Recviem”. Buzura spune că în „Recviem” a prevăzut într-un fel ce se va întâmpla cu societatea din România de după Revoluție, dar „îi pare rău” că a avut dreptate. Scriitorul consideră că România are două soluții pentru a merge bine. „Ori punem accentul pe educație, pe carte, și atunci vom exista, pentru că suntem o nație foarte inteligentă și capabilă de progres. Ori vom continua linia de acum și vom fi niște pitecantropi, sluji la alții, nu există variantă intermediară”, afirmă Augustin Buzura.

Daniel Vighi: Istoria din cutia de pantofi”

Unul dintre autorii români care și-au lansat vineri cartea este publicistul Daniel Vighi, ce a lansat volumul „ Istoria din cutia de pantofi”, la Editura Cartea Românească. Cartea are un subiect ce privește situația din mai multe orașe ale României de azi: peirderea patrimoniului cultural. Daniel Vifhi  vrea să tragă un semnal de alarmă asupra situației patrimoniului din Timișoara.

Cartea pornește de la un caz real, o bibliotecară din Timișoara,  încă în viață, ce a descoperit în niște cutii de pantofi  fișe vechi ce descriu orașul de altădată.  „Este o încercare de a construi un roman-eseu în maniera lui Luis Borges pe această temă. Este un strigăt de disperare într-un fel pentru patrimoniu amenințat al Timișoarei, patrimoniul urbanistic, patrimoniul al destinelor neștiute al unui oraș care a suferit cel puțin patru mari asedii. Și acum este victima unui alt mare asediu, din interior. Orașul este într-o fază în care trebuie să se apere de incultură și prostul gust, și de multe ori de ignoranța noastră”, spune Daniel Vighi.

Recomandarea zilei

Editorii spun că oferă reduceri substanțiale  pentru cărți pe toată durata târgului.  Poeta Denisa Comănescu, coordonatorea  seriei Humanitas Fiction recomandă vizitatorilor un roman de excepție: Sânge și spendoare de Sarah Durant, una dintre primele trei scriiitoare cele mai citite internaționale. „Aș recomanda un roman istoric de Sarah Durant, un romanul Sânge și spendoare, un roman publicat în Anglia. Este o cronică flamboaiantă care a marcat marcat Renașterea italiană, familia Borgia. Este un roman foarte captivant”, spune Denisa Comănescu.

Editura Nemira oferă reduceri de până la 50% la toate seriile de autor. În plus, o parte importantă a ofertei o reprezintă literatura SF, inclusiv Almanahul „Anticipația”, a cărui titpărire a fost reluată anul trecut.

Pe lângă scriitorii români, la Gaudeamus pot fi întâlniți  nouă autori nordici invitați de ambasadele Danemarcei, Finlandei, Islandei, Norvegiei și Suediei la București. Cele cinci țări nordice participă la Gaudeamus 2013 în calitate de invitat de onoare, sub sloganul „Cool Nordic București”. În cadrul târgului, vizitatorii o vor putea întâlni pe scriitoarea islandeză Yrsa Sigudardottir, autorii suedezi Jan Wallentin, Anders Roslund și Borge Hellström, danezii Anders Rønnow Klarlund și Jacob Weinreich, care semnează sub pseudonimul A. J. Kazinski, și finlandezii Salla Simukka și Antti Tuomainen, cărțile celor opt invitați fiind publicate la editura Trei. De asemenea, va fi prezentă și autoarea norvegiană Kjersti Annesdatter Skomsvold, ale cărei volume sunt publicate la editura All.

Editurile din Rusia aun rezervat un stand special -„Cărți din  Rusia”, unde vizitatorii pot găsi peste 700 de cărți în limba rusă, de la proza clasică și contemporană, până la biografii și cărți de știință.

Tombolă cu premii și maraton de limonadă cu vedete și scriitori

În cadrul târgului va avea loc Tombola GAUDEAMUS, la care pot lua parte toți participanții la eveniment. În cadrul tombolei se vor acorda trei premii: locul 1: o tabletă 8″ Procesor Dual Core + un smartphone; locul 2 – o tabletă 8 ” Procesor Dual Core; locul 3 – un smartphone. Tragerea la sorți va avea loc duminică la ora 12.30.

De asemenea, GAUDEAMUS 2013  va găzdui cel mai mare maraton de limonadă din România, organizat de echipa Asociației BENEVA. La băutura răcoritoare vor fi folosite o tonă de lămâi. În cadrul maratonului, scriitori români și străini care își lansează volume la Gaudeamus, dar și vedete din showbizul autohton vor susține cauza copiilor bolnavi de cancer de la Spitalul Marie Curie. Sâmbătă, Dan C Mihailescu, Aurora Liiceanu, Marius Chivu, Bogdan Costin, Radu Paraschivescu, Diana Ursachi, Paula Sacui și autoarea norvegiană Kjersti Annesdatter Skomsvold  vor servi limonadă  vizitatorilor începând cu ora 14.00. Banii obținuți din vânzarea limonadei vor fi donați pentru a le face viața mai ușoară copiilor bolnavi de cancer de la Marie Curie.

Gândul vă prezintă programul GAUDEAMUS 2013, sâmbătă și duminică

Programul Oficial GAUDEAMUS  de sâmbătă

11:00 Prezentare: Cărțile sunt ca rechinii … Standul Invitatului de onoare Prezentarea va fi susținută de Anette Øster (doctorand în Literatură pentru copii, redactor în cadrul unei edituridaneze pentru copii)
Exemple de modalități în care editurile pot ajunge la publicul format din copii, pentru a include perspectiva acestora în procesul de publicare. Prezentarea Anettei Øster va arăta cum poți alege dintre o mulțime de manuscrise. Ce criterii de se lecție și puncte de vedere ale copilului fundamentează această alegere. Și cum încearcă editurile să ajungă la copii, bibliotecari și profesori?

12:00 Prezentare: Percepția asupra recentelor publicații literare românești în Suedia Standul Invitatului de onoare
Prezentare susținută de Prof. Björn Apelkvist

Studenții secției suedeze, Universitatea București: Concurs Premiile Nobel În cinstea invitatului de onoare al
Târgului Internați onal GAUDEAMUS -Țările Nordice

Ambasadele nordice din București invită elevii de liceu
și/sau gimnaziu la un concurs de imaginație pe tema Premiilor Nobel – „Ce alt domeniu crezi că ar trebui premiat și de ce?”
Concurs sprijinit de: http://www.didactic.ro/

13:00 Lansare de carte: Roșu ca sângele de Salla Simukka (Editura Trei, 2013)
Standul Invitatului de onoare Participă: Salla Simukka
(Finlanda), ES Ambasador Ulla Väistö (Finlanda), Magdalena Mărculescu -director editorial Editura Trei

14:00 Conferință: Edvard Munch și contemporanii săi
Standul Invitatului de onoare
Conferința va fi susținută de Robert Ferguson
(biograf, dramaturg, romancier și traducător
-Norvegia)

15:00 Lansare de carte: Tămăduitorul de
Ant ti Tuomainen (Editura Trei, 2013)
Standul Invitatului de onoare
Participă: Antti Tuomainen (Finlanda), ES Ambasador Ulla Väistö (Finlanda), Magdalena Mărculescu -director editorial Editura Trei

16:00 Conferință: Benzi Desenate- legătura dintre text și
imagine Standul Invitatului de onoare
Conferință susținută de Raluca Răduț
(Cluj-Napoca / Norvegia)

17:00 Lansări de carte: Colecția de autorJostein Gaarder
și volumul Fratele vitreg de Lars Saabye Christensen (Editura Univers) Standul Invitatului de onoare
Participă: ES Ambasador Tove Bruvik Westberg
(Norvegia)

18:00 Lansare de carte: Cu cât merg mai repede, cu atât sunt mai mică de Kjersti Annesdatter Skomsvold
Standul Invitatului de onoare
Participă: Kjersti Annesdatter Skomsvold (Norvegia),
ES Ambasador Tove Bruvik Westberg (Norvegia)

18:30 Povești pentru copii-citite de către actorii Teatrului Țandărică Salonul de Carte pentru Copii Ion Creangă
Danemarca: Fetița cu chibriturile de Hans Christian Andersen
Suedia: Pipi Șosețica de Astrid Lindgren

18:30 Proiecție film „Submarino” (Danemarca) Sala Cupola
O poveste despre doi frați înstrăinați, marcați de o copilărie tristă, care au fost separați la o vârstă fragedă de o tragedie care le- a dezbinat întreaga familie. Astăzi, viața lui Nick este înecată în alcool și marcată de violență, în timp ce fratele lui mai mic, părinte singur, se luptă cu dependența de droguri, ca să ofere fiului său o viață mai bună. Drumurile lor se întâlnesc, confruntarea devine inevitabilă, dar oare mântuirea e posibilă?

Programul Oficial GAUDEAMUS  de duminică

11:00 Povești pentru copii – citite de către actorii Teatrului Țăndărică Salonulde Carte pentruCopii Ion Creangă
Norvegia: Doctor Proctor și cada timpului de Jo Nesbø Finlanda: Moș Crăciun de Mauri Kunnas Islanda:
Povestea lui Dimmalimm de Gudmundur Thorsteinsson

11:00 Conferință: Literatura norvegiană adaptată pentru ecran Standul Invitatului de onoare
Conferința este susținută de Crina Leon
(Iași / Norvegia).

12:00 Conferință: Premiul Nobel pentru Literatură acordat scriitorilor nordici Standul Invitatului de onoare
Conferința este susținută de Lucian Vilcea
(Iași / Norvegia).

12:00 Proiecție film: Thor -Legenda Vikingilor (Islanda)
Sala Cupola Lung metraj de animație.
Un adolescent prea încrezător cu o armă magică și o mână de zei imperfecți își alătură forțele împotriva unei regine malefice și a armatei sale de giganți.

12:45 Conferință: Orasul și amintirile din copilărie în romanul Beatles de Lars Saabye Christensen
Standul Invitatului de onoare
Conferința este susținută de Andra Rus
(Cluj-Napoca/Norvegia)

13:30 Conferință: O privire asupra literaturii norvegiene pentru copii din perspectivă pedagogică
Standul Invitatului de onoare
Conferință susținută de Raluca Petruș (Cluj-Napoca/Norvegia)

14:00 Conferință: Relația dintre părinți și copii în dramaturgia lui Jon Fosse
Standul Invitatului de onoare
Conferință susținută de Anamaria Ciobanu(Cluj
-Napoca/ Norvegia)

Pe lângă lansările oficiale de la GAUDEAMUS 2013, fiecare editură are propriul program de lansări:

Editura Humanitas

Sâmbătă, 23 noiembrie

11.00 Dinu Pillat, Mozaic istorico-literar. Secolul XX
Participă: George Ardeleanu, Monica Pillat

12.00 Lucian Boia, Capcanele istoriei, ediție de colecție
Audiobook-urile De ce este România altfel? și Sfârșitul Occidentului?
Participă: Lucian Boia, Radu Paraschivescu

12.30 Grigore Leșe, Acum știu cine sunt: Însemnări și aduceri aminte
Participă: Grigore Leșe, Lidia Bodea

13.00 Gabriel Liiceanu, Dragul meu turnător
Participă: Gabriel Liiceanu, Dan C. Mihăilescu

13.45 Andrei Pleșu, Din vorbă-n vorbă. 23 de ani de întrebări și răspunsuri
Participă: Andrei Pleșu, Dan C. Mihăilescu, Lidia Bodea

14.30 Gabriel Liiceanu, Jurnalul de la Păltiniș, ediție aniversară
Participă: Andrei Pleșu, Dan C. Mihăilescu, Sorin Mărculescu, Gabriel Liiceanu

15.15 Discuție despre Romania de ieri și de azi pornind de la noile ediții din Viața începe vineri și În intimitatea secolului 19 de Ioana Pârvulescu Participă: Tania Radu, Horia-Roman Patapievici, Ioana Pârvulescu

15.45 Dan C. Mihăilescu, Castelul, biblioteca, pușcăria. Trei vămi ale feminității exemplare
Participă: Ioana Pârvulescu, Dan C. Mihăilescu, Lidia Bodea

16.30 Mo Yan, Baladele usturoiului din Paradis
Participă: Tania Radu, Luminița Balăn, Elisabeta Lăsconi, Denisa Comănescu

17.00 Radu Paraschivescu, Maimuța carpatină
Participă: Andrei Pleșu, Radu Paraschivescu, Lidia Bodea

17.30 Jay Parini, Rătăcirile lui Herman Melville
Participă: Cezar Paul-Bădescu, Alexandra Rusu, Andreea Răsuceanu, Denisa Comănescu

18.00 Ana Blandiana, Fals tratat de manipulare
Participă: Alex Ștefănescu, Tania Radu, Ana Blandiana, Lidia Bodea

18.30 Alessandro Baricco, Novecento
Participă: Smaranda Bratu Elian, Vlad Russo, Vlad Zografi, Denisa Comănescu

Duminică, 24 noiembrie

11.30 Noi apariții în colecția Știință
Lawrence M. Krauss, Omul cuantic. Biografia știintifică a lui Richard Feynman
David Berlinski, Unu, doi, trei. Matematica absolut elementară
Richard P. Feynman, Vă țineți de glume, domnule Feynman! Aventurile unui personaj ciudat
Niels Bohr, Teoria atomică și descrierea naturii
Participă: Victor Bârsan, Vlad Zografi

12.00 Sarah Dunant, Sânge și splendoare. Un roman despre familia Borgia
Participă: Marina Constantinescu, Dana Jenaru, Elisabeta Lăsconi, Denisa Comănescu

13.00 Bestselleruri Humanitas Fiction
F. Scott Fitzgerald, Blândețea nopții
Tom Rachman, Imperfecționiștii
Ann Patchett, Fascinație
Sawako Ariyoshi, Parfum de curtezană
Eric-Emmanuel Schmitt, Visătoarea din Ostende
Participă: Sabina Fati, Angela Hondru, Raluca Popescu, Denisa Comănescu

14.00
PREMIILE GAUDEAMUS

14.30 Mario Vargas Llosa, Eroul discret
Participă: Marin Mălaicu-Hondrari, Radu Paraschivescu

15.00 Radu Paraschivescu (ed.), De la Waters la Similea. Oameni cool scriu despre muzica lor
Participă: Dan C. Mihăilescu, Robert Șerban, Cătălin Ștefănescu, Radu Paraschivescu

15.30 Noi apariții în colecția „Memorii/Jurnale”
Ion Ioanid, Închisoarea noastră cea de toate zilele
Sabina Cantacuzino, Din viata familiei Ion C. Brătianu
Participă: Monica Pillat, Dan C. Mihăilescu, Lidia Bodea

Editura Polirom

Sîmbătă, 23 noiembrie
ora 12.00: Ce a fost – cum a fost. Paul Cornea de vorbă cu Daniel Cristea-Enache
Invitați: Livius Ciocârlie, Eugen Negrici, H.-R. Patapievici
Moderator: Adrian Șerban
*la Bursa de contacte

ora 12.00: Lansarea volumului Iubire și neiubire de teatru, de George Banu
Invitați: Felix Alexa, Nicolae Prelipceanu, Matei Martin
Moderator: Claudia Fitcoschi

ora 12.30: Lansarea romanului Negustorul de începuturi de roman, de Matei Vișniec
Invitati: Alex Ștefănescu, Sebastian Vlad Popa
Moderator: Claudia Fitcoschi

ora 13.00: Lansarea volumului Amazoanele. O poveste, de Adriana Babeți
Invitați: Mircea Mihăieș, Silviu Lupescu
Moderator: Claudia Fitcoschi

ora 13.30: Seria de autor Marta Petreu
Lansarea volumului Filosofii paralele
Invitat: Ovidiu Șimonca
Moderator: Claudia Fitcoschi

ora 14.00: Lansarea volumului Medaliile succesului 2. Școala de vis, de Georgeta Pânișoară, Ion-Ovidiu Pânișoară
Invitat: Val Vâlcu
Moderator: Adrian Șerban
*la standul Dacia

ora 14.30: Seria de autor Aurora Liiceanu
Lansarea volumului Legături de sînge. Povestea Ioanei
Invitați: Elisabeta Lăsconi, Virginia Costeschi, Dan Antonescu
Moderator: Claudia Fitcoschi

ora 15.30: Lansarea romanului Povestea domniței Marina și a basarabeanului necunoscut, de Tatiana Niculescu Bran
Invitați: Alex Ștefănescu, Jean Harris, Petre Guran
Moderator: Claudia Fitcoschi

ora 16.00: Noi titluri în colecția Biblioteca Polirom
O femeie iubită, de Andreï Makine
Teatrul lui Sabbath, de Philip Roth
Cevdet Bey și fiii săi, de Orhan Pamuk
Tsukuru Tazaki cel fără de culoare și anii săi de pelerinaj, de Haruki Murakami

Invitați: Aurora Liiceanu, Elisabeta Lăsconi, Luminița Munteanu, Dana Jenaru, Bedros Horasangian, Cristian Teodorescu, Florin Oprina, Costi Rogozanu

Moderator: Bogdan-Alexandru Stănescu

ora 17.00: Lansarea romanului Lunetistul, de Marin Mălaicu-Hondrari
Invitați: Tudor Giurgiu, Dan Coman
Moderator: Lucian Dan Teodorovici

ora 17.30: Lansarea antologiei Best of: proza scurtă a anilor 2000, Marius Chivu (editor)
Invitați: Lavinia Braniște • Dan Coman • Luca Dinulescu • Adrian Georgescu • Silviu Gherman • Cosmin Manolache • Mitoș Micleușanu • Angelo Mitchievici • Veronica D. Niculescu • Radu Paraschivescu • Cezar Paul-Bădescu • Liviu Radu • Lucian Dan Teodorovici • Alex Tocilescu • Călin Torsan • Marian Truță

Moderatori: Marius Chivu, Claudia Fitcoschi

Duminică, 24 noiembrie
ora 12.00: Întîlnire cu Cristian Tudor Popescu
Lansarea volumelor Filmar și Copiii fiarei
Moderator: Adrian Șerban
*la standul Dacia

ora 12.00: Lansarea volumului Jocul celor o sută de frunze și alte povestiri, de Varujan Vosganian
Invitați: Gabriel Chifu, Nicolae Prelipceanu
Moderator: Daniel Cristea-Enache

ora 12.30: Lansarea volumului Cutia cu maimuțe. Jurnal, de Răsvan Popescu
Invitați: Radu Călin Cristea, Cristian Teodorescu
Moderator: Ana-Maria Tăbârcă

ora 13.00: Lansarea romanului La noi, cînd vine iarna, de Mircea Diaconu
Invitați: Bianca Burța-Cernat, Ovidiu Șimonca
Moderator: Lucian Dan Teodorovici

ora 13.30: Lansarea romanului Aleargă, de Ana Maria Sandu
Invitați: Marin Mălaicu-Hondrari, Bogdan-Alexandru Stănescu
Moderator: Claudia Fitcoschi

ora 14.00: Întîlnire cu Adelin Petrișor
Lansarea volumului Țara cu un singur gras
Invitați: Bogdan Teodorescu, Cătălin Popescu
Moderator: Adrian Șerban
*la standul Dacia

Ora 14.00: Lansarea romanului Soldații. Poveste din Ferentari, de Adrian Schiop
Invitat: Costi Rogozanu
Moderator: Claudia Fitcoschi

ora 14.30: Lansarea romanului Poker. Black Glass, de Bogdan Coșa
Invitați: Simona Popescu, Mircea Martin
Moderator: Ana-Maria Tăbârcă

ora 15.00: Lansarea volumului de poezie American Experience, de Andrei Dósa
Invitați: Dan Sociu, Bogdan-Alexandru Stănescu
Moderator: Ana-Maria Tăbârcă

ora 15.30: Lansarea volumului de poezie Șaizeci de pahare la o masă, de Gellu Dorian
Invitat: Mircea Martin
Moderator: Daniel Cristea-Enache

ora 16.00: Lansarea volumului Dicționar subiectiv al realizatorilor filmului românesc, Tudor Caranfil
Invitat: Anca Grădinariu
Moderator: Adrian Șerban

Editura Curtea Veche

Sâmbătă 23 noiembrie

11.00 – 11.30 – Lansare și sesiune de autografe „O istorie literară a vinului în România” de Răzvan Voncu. Participă: Răzvan Voncu, 0Cosmin Ciotloș, Ion Bogdan Lefter( Standul editurii

12.00 – 12.40 – CARTEA CEHĂ Lansarea volumelor de povestiri: „77 de legende pragheze” de Alena Ježková, „Povestiri dintr-un buzunar & Povestiri din celălalt buzunar” de Karel ÄŒapek, „Nu vreau să mă întorc printre morți și alte povestiri” de Erika Oláhová (Curtea Veche Publishing);

„Coama leului pe pernă. Antologie de proză cehă contemporană” (Editura Arc, Chișinău)

Eveniment organizat împreună cu Ambasada Republicii Cehe în România, Centrul Ceh, CEZ Group România, Staropramen și Editura Arc (Chișinău)

Participă: ES JiÅ™i Å itler, Ambasadorul Cehiei în România, Petra Dobruská, Helliana Ianculescu, Ștefania Nalbant, Lucia Țurcanu (Standul editurii)

13.00 – 13.30 – Lansare și sesiune de autografe – „Cea mai frumoasă poveste. Câteva adevăruri simple despre istoria românilor” de Adrian Cioroianu (Standul editurii)

14.00 – 14.40 – Basarab Nicolescu, dublă lansare de carte – „Ion Barbu, în timp și dincolo de timp” și „Teoreme poetice”. Participă: Basarab Nicolescu, Pompiliu Crăciunescu, Mircia Dumitrescu, Luiza Mitu.(Sala Cupola)

14.40 – 16.00 – „Potentialități muzicale ale operei lui Ion Barbu”. Proiecție spectacol multimedia și audiție muzicală

Program: Paul Constantinescu: Isarlîk; Irina Hasnaș: Muntele;  Horia Șurianu: Refractio Poesis; Nicolae Brânduș: Infrarealism; Lucian Mețianu: Încreat; Nicolae Brânduș: Domnișoara Hus”. Prezintă: Basarab Nicolescu, Nicolae Brânduș( Sala Cupola)

16.30- 17.00 – Lansarea volumului „Margareta. Portretul Principesei Moștenitoare” de Sandra Gătejeanu-Gheorghe. În prezența AALLRR Principesa Margareta și Principele Radu ai României. Participă: Iren Arsene, Sandra Gătejeanu-Gheorghe(Standul editurii)

Duminică, 24 noiembrie

10.00-20.00 – BLACK SUNDAY LA CURTEA VECHE -Ziua reducerilor la standul editurii Curtea Veche. Prețuri cu între 40 și 80% mai mici la toate titlurile.

11.00 – 12.00 – Sesiune de autografe Ana Maria Florea – „Aventurile lui Riki”. În prezența autoarei și a personajului principal al cărții, cățelușul Riki(Standul editurii)

 

 

 

 

Citește și