Blaga: DGIPI a devenit o structură lăbărțată, o voi analiza cu mare atenție

Publicat: 16 02. 2012, 08:53
Actualizat: 22 02. 2012, 18:40
Ministrul interimar de Interne, Vasile Blaga, a declarat, vineri, în cadrul unei conferințe de presă, că DGIPI a devenit o structură "lăbărțată", cu peste 3.000 de angajați și că acțiunile acest serviciu vor fi analizate cu mare atenție, subliniind că direcția ar putea intra sub control parlamentar.

Ministrul interimar de Interne, Vasile Blaga, a declarat,vineri, în cadrul unei conferințe de presă, că DGIPI a devenit ostructură „lăbărțată”, cu peste 3.000 de angajați și că acțiunileacest serviciu vor fi analizate cu mare atenție, subliniind cădirecția ar putea intra sub control parlamentar.

„DGIPI a devenit o structură lăbărțată. La început avea cam1.100 de oameni, acum are peste 3.000. Voi analiza cu mare atențieaceste servicii”, a spus Blaga, dând de înțeles că direcția faceservcii intermediare.

El a mai adăugat că, în mod obligatoriu, Direcția Generală deInformații și Protecție Internă (DGIPI) trebuie să intre subcontrol parlamentar, căci „nu are nimic de ascuns”.

Blaga a răspuns astfel unei întrebări privind faptul că DGIPI nuse află sub control parlamentar, așa cum sunt SRI și SIE, iarDirecția a devenit în ultima perioadă subiect de scandal, tocmaiprin informații ce ar fi difuzate din interiorul instituției cătreanumiți politicieni.

Mediafax