BLOCAȚI ÎN INDIA. Șase turiști au trăit într-o peșteră, timp de o lună, după ce au rămas fără bani în timpul stării de urgență

Publicat: 20 04. 2020, 08:56
FOTO: TWITTER

Șase turiști străini au fost descoperiți într-o peșteră din India, unde locuiau de o lună, după ce au rămas fără bani în timpul stării de urgență, generată de pandemia de coronavirus.

Cei patru bărbați și două femei – din Franța, SUA, Ucraina, Turcia și Nepal – locuiau în peștera din apropiarea localității Rishikesh din statul Uttarakhand, în nordul Indiei, din data de 24 martie, a declarat inspectorul de poliție Rajendra Singh Kathait, pentru Daily Mail.

Au existat informații neconfirmate potrivit cărora polițiștii i-ar fi pus pe turiști să scrie „fraze pe hârtie”, drept „pedeapsă” pentru încălcarea regulilor de izolare.

Zona a fost popularizată de trupa Beatles, care a venit în 1968 la Rishikesh în căutarea unui refugiu de „Beatlmania” și pentru a experimenta cultura indiană.

Turiștii străini au fost mutați în Swarg Ashram, unde vor sta în carantină 14 zile, chiar dacă nu prezentau simptome de coronavirus. Starea de urgență a fost prelungită în India până în data de 3 mai.

Unele sectoare – precum agricultura și producția – vor fi deschise însă luni, pentru a ușura situația indienilor săraci, care altfel riscau să rămână fără niciun venit.

Circa 700 de turiști străini rămân în Rishikesh, informează departamentul de turism și guvernul a lansat un site, „Stranded in India”, pentru a-i ajuta pe aceștia.

Numeroase țări, precum Germania, SUA și Marea Britanie, au trimis avioane pentru a-și repatria turiștii din India.

A doua cea mai numeroasă populație a lumii, cu 1,3 miliarde locuitori, a înregistrat, până acum, 15.700 cazuri de coronavirus și 507 decese.